Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Negocierile pentru noul Guvern, un nou eșec. PNL și USR PLUS nu cad de acord

0 629

Liderii PNL, USR-PLUS şi UDMR s-au reunit, azi, 13 decembrie, pentru a doua rundă de negocieri în vederea formării guvernului. Însă, după două ore de discuţii nu s-a ajuns la nicio înţelegere.

Motivul principal al tensiunilor și neînțelegerilor este funcția de șef al Camerei Deputaţilor, notează cei de la Adevărul.

A doua rundă de negocieri dintre PNL, USR-PLUS şi UDMR pentru formarea noului Guvern a fost astfel sistată, iar Alianţa USR PLUS va merge la Cotroceni cu propunea Dacian Cioloş – premier.

Camera Deputaților ar oferi liberalului Orban oportunitatea de a controla din culise viitorul Guvern. Miza pentru Orban este una destul de mare deoarece dacă nu va obţine preşedinţia Camerei Deputaţilor, va pierde imediat şi partidul.

Pe celălalt front, Dan Barna, în cazul în care ratează şefia Camerei Deputaţilor, va avea aceeași soartă ca și a lui Orban fiindcă șansele sale de a fi ales preşedinte al USR PLUS la Congresul de fuziune din primăvară este minim.

Aşadar, şefia Camerei Deputaţilor e ultima şansă să obţină o funcţie cu miză, care să-l menţină în fruntea statului în viitorii patru ani. Fotoliul de preşedinte al Camerei Deputaţilor i-ar întări poziţia şi în raport cu PLUS, în perspectiva congresului din primăvară, notează analiștii Adevărul.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More