Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Nenorocire într-o comună din Cluj! Doi copilași, de 5 luni și 2 ani, au suferit arsuri grave în casa lor cuprinsă de foc

0 79

incendiu casa

Doi copilași, de 5 luni și 2 ani, au fost la un pas de a arde de vii, după ce casa în care locuiau, în comuna clujeană Săcuieu, a fost mistuită de un incendiu puternic. Părinții nu erau alături de ei când a izbucnit incendiul, iar salvator le-a fost un vecin. Au scăpat cu viață din pârjol, dar cu arsuri extrem de grave pe o mare parte din suprafața corpului.

Tatăl micuților era încă la muncă în sat, la o brutărie, când s-a aprins casa de la hornul neizolat.

Mama era în vecini și când a auzit urlete pe uliță s-a alarmat. Femeia spune că s-a dus doar să ia apă și focul s-a extins extrem de repede din cauza izolației cu polistiren.

Primul care a văzut casa în flăcări a fost Simson, un băiat de 16 ani, de etnie rromă. El nu a stat pe gânduri. A intrat în vâlvătaie și i-a salvat pe cei doi copilași.

Copiii, potrivit medicilor, ambii, au arsuri de gradul III și IV pe suprafața corpului.

„O nenorocire. O familie amărâtă care locuia într-o casă de 2/3 metri. Tatăl nu era venit de la muncă din sat, iar mama era la o vecină. Casa, spun pompierii, a luat foc de la hornul neizolat. Locuința era izolată cu polistiren și s-a aprins imediat. A ars ca o torță. Un țigănuș de 16-17 ani a auzit copiii că plâng și a intrat prin flăcări și i-a scos pe copilași. Fetița are 2 anișori, iar băiețelul 5 luni. Amândoi au arsuri extrem de grave au zis medicii”, a declarat pentru Someșeanul.ro Daniel Creț, viceprimarul din Săcuieu.

Viceprimarul Daniel Creț l-a chemat, luni, la Primăria din Săcuieu pe țigănușul salvator. Creț vrea să-l recompenseze pentru curajul avut.

Copilașii au fost aduși la Cluj-Napoca și urmează să fie supuși unor intervenții chirurgicale. Dacă situația o va impune, doctorii clujeni nu exclud varianta de a-i transfera către Spitalul de Arși din București.

FOTO: Arhivă

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More