Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Nereguli descoperite la o brutărie din Dej

1 125

paine someseanul

În urma unui control efectuat de polițiști la o brutărie din Dej, s-au descoperit mai multe nereguli cu privire la conținutul pâinii și la greutatea produselor comercializate.

Astfel, la produsul „franzelă neagră feliată-produs natural pe vatră”, inspectorii au descoperit că aceasta era fabricată din făină de grâu de calitate inferioară și aditivi chimici, deși pe etichetă și în rețetar era trecut “făină neagră de grâu, apă potabilă, drojdie şi sare iodată”.

Inspectorii au verificat, de asemenea, și dacă producătorul respectă greutatea produselor pe care le scoate la vânzare. S-a descoperit astfel că la mai multe produse existente pe stoc nu se respectă greutatea de pe etichetă. La 30 de bucăți de “franzelă feliată şi ambalată de 700 de grame” cântărite, doar 7 bucăţi aveau 700 de grame, iar celelalte 23 de franzele erau sub gramajul legal.

Aceleași nereguli s-au descoperit și la “franzela albă feliată şi ambalată de 500 grame”, doar o bucată din 17 bucăți cântărite avea gramajul înscris pe etichetă, restul de 16 franzele fiind sub gramaj.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor faţă de administratorul societăţii comerciale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Claudia Popa spune

    Despre ce brutarie era vorba?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More