Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Nicolae Ciucă a renunțat la mandatul de premier desemnat: ”Urmează negocierile la nivelul președintelui României”

0 156

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunțat, luni seară, la finalul BEx-ul PNL, că își depune mandatul de premier în condițiile în care Cabinetul său nu a reușit să obțină susținere în Parlament.

Nicolae Ciuca, premier desemnat: ”Am sperat că prin demersurile pe care le-am deprins că voi reuşi să cristalizez o soluţie politică astfel încât să primesc acordul pentru un guvern minoritar în Parlament. Am discutat în BEx şi acesta a decis retragerea mandatului, motiv pentru care am să depun mandatul.”

Decizia vine după ce mai mulți liberali din țară au cerut încetarea procedurilor parlamentare din moment ce era evident că votul anunța un eșec. De altfel, în cursul ultimei săptămâni, Nicolae Ciucă a vorbit mult despre nevoia ca PNL să îi permită o marjă de negociere mai largă.

Însă nu a găsit susținere în partid, primul care s-a opus fiind Florin Cîţu, susțin surse politice. De aceea, liberalii par dispuşi să iasă din logica învestirii unui guvern minoritar PNL-UDMR.

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat luni seara că Biroul Executiv al partidului i-a propus lui Nicolae Ciucă, premierul desemnat, să își depună mandatul. Florin Cîțu a anunțat că s-a propus în Biroul Executiv flexibilizarea mandatului, astfel încât liberalii să poată purta negocieri cu ”toate partidele democratice” pentru formarea unui nou Guvern. La rândul său, Nicolae Ciucă a transmis că își depune mandatul de premier desemnat după ce a încercat fără succes să cristalizeze o soluție politică, astfel încât să obțină acordul pentru un guvern minoritar în Parlament.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More