Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Noapte petrecută în rugăciune de mii de credincioși la Mănăstirea Nicula – FOTO/VIDEO

0 160

Zeci de mii de pelerini au petrecut noaptea de duminică în rugăciune la Mănăstirea Nicula, mulți dintre ei fiind sosiți încă din urmă cu câteva zile.

Peste 40.000 de persoane au luat parte duminică seara la slujbele religioase prilejuite de sărbătorirea Adormirii Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, numărul participanților fiind mai redus decât se așteptau organizatorii și mai mic decât cel înregistrat anul trecut.

Cu toate acestea, curtea mănăstirii și dealurile din jurul acesteia au fost pline de credincioși, unii dintre ei sosiți la Nicula încă de vineri, cu corturile, în timp ce alții au dormit sub cerul liber.

Cei mai mulți dintre credincioși au ajuns la Mănăstirea ”Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula duminică la amiază, după un pelerinaj pe jos pe o distanță de 8 kilometri de la Gherla. Mii de persoane au stat la coadă pe timpul zilei pentru a pătrunde în biserică și a se ruga la icoana făcătoare de minuni, în timp ce alții au înconjurat în coate și în genunchi biserica de lemn din curtea mănăstirii.

De la ora 18, credincioșii au asistat la slujba Vecerniei praznicului Adormirii Maicii Domnului, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, alături de ierarhul clujean au slujit Preasfințitul Macarie, Episcopul Europei de Nord și Preasfințitul Ignatie Mureșanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei.

Spre seară, toată lumea s-a adunat pe dealul din jurul mănăstirii, pentru a asista la slujbele oficiate de ÎPS Andrei Andreicuț, iar seara la ora 21:30 icoana a fost scoasă din biserică și afișată în fața miilor de credincioși.

După slujba de Utrenie și Prohodul Maicii Domnului, în jurul orei 2 noaptea s-a înconjurat biserica cu icoana, în sunet de toacă și cântări duhovniceşti în cinstea Maicii Domnului.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1194745230588242.1073742285.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More