Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Noaptea Învierii la Dej. Mesajele preoților dejeni pentru credincioși – FOTO/VIDEO

0 98

Ca în fiecare an, noaptea de Înviere reprezintă un motiv de bucurie și de demonstrare a credinței în Dumnezeu pentru dejeni, care, cu mic cu mare, se adună înainte de miezul nopții pentru a lua Lumina Sfântă și a participa la slujba de Înviere la bisericile de care aparțin.

După o zi relativ liniștită la Dej, zi în care credincioșii au pregătit toate cele necesare pentru sărbători, spre seară a început și forfota. Preoții și personalul bisericesc au făcut ultimele pregătiri pentru slujba de Înviere și și-au așteptat enoriașii cu brațele deschise și cu credința într-o lume mai bună, mai împăciuitoare și mai aplecată spre credința în Dumnezeu.

La cele două biserici din cartierul Dealul Florilor, dar și la lăcașurile de cult din centrul orașului, oamenii au început să se adune încă de la ora 22:30. Cei mai harnici dintre ei au vrut să prindă un loc în biserică, în timp ce alții s-au mulțumit să asiste la slujbă de afară, din fața bisericilor. Alții, mai întârziați, au fost nevoiți să se mulțumească și cu locurile din stradă, având în vedere că aglomerația a fost, ca în fiecare an, destul de mare.

Înainte de a începe serviciul religios, preoții dejeni au transmis prin intermediul Someșeanul.ro câte un mesaj pentru enoriașii lor (vezi video), primul care a acordat un interviu fiind părintele protopop Ioan Buftea, chiar din noua biserică ”Sfântul Nectarie” de pe strada Crângului. 

Apoi, preotul paroh Teodor Mureșan de la marea biserică ”Sfânta Treime” a transmis gândurile sale pentru miile de enoriași, popasul următor fiind la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din centrul orașului, unde preotul paroh Ioan Bolbos s-a bucurat din nou de un număr mare de credincioși prezenți la slujbă.

La Biserica Militară „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” au participat de asemenea foarte mulți credincioși la slujba de Înviere, preotul paroh Petru Both având amabilitatea de a ne declara câteva cuvinte chiar înainte să înceapă serviciul religios. La fel de mare aglomerație a fost și la biserica greco-catolică ”Sfântul Anton de Padova”, dar și la Biserica ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” de pe strada Gutinului.

După slujbele premergătoare celei de Înviere, credincioșii au primit Sfânta Lumină, adusă sâmbătă seara la Dej de la Aeroportul Cluj-Napoca, unde a ajuns cu un avion tocmai de la Mormântul Sfânt din Ierusalim.

Timp de o oră, mii de dejeni s-au aflat la slujbele ținute de preoți la bisericile din oraș, rugându-se împreună pentru sănătate și bunăstare pentru ei și familiile lor. La finalul slujbelor, credincioșii au plecat fiecare spre casele lor purtând în mâini lumânări cu Lumina Sfântă și Paști, pe care să-l împartă cu cei din familie.

În duminica Paștelui, credincioșii sunt așteptați din nou la biserică pentru Sfânta Liturghie de Paște.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1123907467672019.1073742234.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More