Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Noaptea Muzeelor” la Dej – FOTO

1 72

noaptea muzeelor Dej (4)

Aflată la a zecea ediţie, Noaptea Europeană a Muzeelor a fost sărbătorită azi-noapte (17 spre 18 mai) de aproximativ 3.000 de instituţii de pe întreg continentul, dar şi de muzeele din România. La Dej, vizitatorii au putut să vadă două expoziții, una despre Dej ”în imagini de epocă” și un colaj și artă generată de calculator.

Începând cu ora 19, dejenii au putut să admire ”Orașul Dej în imagini de epocă – la 800 de ani de atestare documentară (1214- 2014) – a expus prof. colecțional Sorin Borodi. Este vorba despre peste 100 de fotografii, gravuri și ilustrade dedicate împlinirii a 800 de ani de atestare documentară.

A urmat apoi expunerea prof. Loredana Tomșa – colaje și artă generată pe computer, Dej/ 800/ Contemp Art.

Constantin Albinetz, directorul muzeului din Dej spune că expozițiile vor rămâne deschise publicului până în 10 iulie.

Ajunsă în 2014 la a zecea ediţie, Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg sărbătorit la nivel european. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, manifestarea atrage anual în România sute de mii de participanţi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More