Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Noaptea Muzeelor la Dej. Sute de oameni au pășit în trecut într-o atmosferă magică – FOTO

0 183

Noaptea Muzeelor a învăluit Dejul într-o atmosferă de poveste. Dejenii au pășit în trecut și au făcut cunoștință cu personaje inedite.

Sâmbătă noaptea porțile Muzeului Municipal din Dej au stat larg deschise pentru toți dejenii și nu numai. Sute de persoane și-au făcut curaj de a păși în trecut și de a face cunoștință cu povești mai puțin știute lor.

Totul s-a deschis cu o scenetă realizată sub coordonarea doamnei profesor Cristina Albinetz. Echipa ei din cadrul Colegiului Național „Andrei Mureșanu” Dej a făcut o incursiune în viața privată a unei familii din Bobâlna în timpul Marii Uniri. Astfel dejenii au avut ocazia să vadă și să simtă emoția trecutului, bucuria Marii Uniri prin jocul plin de talent al elevilor doamnei profesor Cristina Albinetz.

O altă surpriză a fost grupa de dans german, coordonată de doamna profesor Călina Gavrea, tot din cadrul Colegiului Național „Andrei Mureșanu” Dej. Elevii au încântat publicul nu doar prin mișcările vioaie de dans, dar și prin costumația specifică populației germane din zona transilvană.

A fost rândul muzeului să încânte privirile vizitatorilor care au rămas surprinși să vadă că în fiecare sală au fost întâmpinați de personaje ale unei ere istorice. Oamenii preistorici, dacul și femeia romană, dar și femeia cochetă a epocii contemporane și bărbatul șic cu monoclu au vrăjit audiența. Totul s-a datorat ajutorului dat de către voluntarii Colegiului Național Andrei „Mureșanu Dej” și a Organizației Cercetașilor României din Dej.

De asemenea, toți vizitatorii au fost invitați la concurs. Au fost premiate cele mai frumoase costume de epocă, dar și cunoștințele istorice ale vizitatorilor care au trecut prin sălile muzeului.

Totul s-a terminat într-o atmosferă de calm și relaxare căci muzeul nu și-a stins luminile decât după orele 00:00. Oamenii au venit în număr mare și au plecat nu doar cu zâmbetul pe buze ci și cu mai multe informații despre propriul oraș. Unii dintre ei chiar ar mai fi rămas căci istoria te învăluie și dă încredere într-un viitor mai frumos.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More