Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Noi acuze la Spitalul Județean Baia Mare. Părinții unui bebeluș acuză că micuțul a luat o infecție din spital

0 679

Conducerea Spitalului Judeţean „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare a declanşat o anchetă internă după ce părinţii unui bebeluş au scris pe Facebook că acesta a fost infectat cu o bacterie în timp ce era internat. Aceştia nu au depus şi o sesizare la unitatea medicală.

Băiețelul s-a născut în 14 septembrie, prin cezariană, iar a doua zi, spune Lorand Ilyes, copilașului i-a apărut  o mică rană pe o ureche. Rana a fost tratată, iar la cinci zile a fost exernat. Analizele de sânge nu au scos la iveală nicio problemă, astfel că micuțul și mama lui au fost externați.

A doua zi, însă, rănile s-au extins pe mai multe zone ale corpului și s-au făcut mult mai mari. „Am mers la spital de urgență și acum sunt internați la spital, soția este izolată cu bebelușul într-un salon. Este sub tratament, primește antibiotice și așteptăm rezultatul analizelor. Am observat că nu i-au mai apărut alte răni și se simte mai bine”, spune el.

Directorul Spitalului Judeţean „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Vasile Pop, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că stafilococul auriu, despre care se vorbeşte, nu este un germen ucigaş, putând fi transmis atât de mămica bebeluşului, cât şi de personalul medical.

„Am declanşat o anchetă internă la nivelul spitalului, facem teste, verificări, sterilizare, tot personalul legat de acest incident va fi testat, pentru că germenele poate rămâne în organismul omului o perioadă lungă, în anumite condiţii. Sunt lucruri aproape normale, au fost şi vor fi astfel de probleme în spital. Noi suntem purtători sănătoşi de anumiţi germeni, stafilococul auriu nu este un germen ucigaş, sunt exagerări. Atât mămica bebeluşului cât şi personalul pot fi purtători sănătoşi ai acestui stafilococ, iar copilul l-a luat, fiind un organism fără apărare imunologică bună, iar cei mici sunt mai susceptibili la a face astfel de infecţii cutanate. Nu sunt septicemii, nu sunt lucruri atât de grave cum pe prezintă unii, nu este infecţie intraspitalicească, este o banală afecţiune cutanată a unui nou născut. Nu a fost depusă la noi nicio sesizare”, a spus Pop.

Acesta a subliniat că a solicitat şi intervenţia DSP Maramureş în verificarea situaţiei, pentru a se depista de unde a apărut germenul respectiv.

Ancheta internă în spitalul din Baia Mare a fost declanşată după ce părinte a postat pe Facebook imagini cu copilul său născut în 14 septembrie, spunând că acesta „se zbate cu microbi colectaţi din spital” şi că a luat decizia de a pleca din România.

Tot la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, în urmă cu doar câteva zile, s-a declanșat o altă anchetă după ce o femeie a născut un bebeluș mort, medicii fiind acuzați de decesul fătului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More