Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Noi medalii pentru Budokan Ryu la Cupa Napoca Junior 2014 – FOTO

0 250

Budokan Ryu - Cupa Napoca Junior (1)

Clubul sportiv Budokan Ryu, care activează în Dej și Gherla, a participat duminică la Cupa Napoca Junior 2014, competiție organizată sub egida Federației Române de Karate WKC de către CS Poli Karate Cluj.

Budokan Ryu a fost reprezentat la acest concurs, dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, de 8 sportivi, care s-au întors acasă cu tot atâtea medalii.

  • Larisa Molnar, Laura Ghete, Denisa Ghenea – medalie de aur la proba de kumite echipe
  • Luca Ciciovean, Mihai Căpâlnaș, Darius Ghenea – medalie de bronz la proba de kumite echipe
  • Laura Ghețe a cucerit argintul la kumite individual, iar la aceeași probă, Larisa Molnar, Valerian Derta, Luca Ciciovean, Darius Ghenea și Denisa Ghenea au cucerit medaliile de bronz.

Competiția de la Cluj a fost a doua etapă a sportivilor de la Budokan Ryu în campania de pregătire pentru Campionatul Național de Karate WKC.

La Cupa Napoca Junior 2014 au participat 18 cluburi din țară cu un total de 196 de sportivi. Clubul Budokan Ryu a fost reprezentat doar de 8 sportivi, deși lotul de performanță al clubului este ”mult mai mare”, după cum susține antrenorul Bogdan Savu.

Din nefericire, din cauza slabei susțineri financiare, mulți sportivi de la Budokan Ryu nu pot face deplasarea cu lotul întreg la competițiile de pregătire sau la cele importante, pentru că părinții lor nu-și permit de fiecare dată să le plătească deplasările.

”Disciplina, stăpânirea de sine, atenția, curajul, ambiția, corectitudinea, autocontrolul, onoarea și fair-play-ul sunt doar câteva dintre trăsăturile de caracter și valorile pe care acest nobil sport le inspiră și le cultivă în practicanții săi, oricine cunoaște practicanți de arte marțiale poate confirma aceasta, acest lucru fiind vizibil evident și în copiii care au ales să își pună kimonoul și mănușile în locul playstation-ului sau al tv-ului și să muncească pentru rezultate” spune antrenorul Budokan Ryu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More