Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Noi probleme între Consiliul Județean Cluj și conducerea Aeroportului Cluj

0 168

Consiliul Județean Cluj și conducerea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” sunt din nou în război. CJ Cluj acuză conducerea aeroportului de vehicularea unor informații false ori trunchiate.

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Consiliului Județean Cluj acuză conducerea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” , dar și conducerea Sindicatului Independent al Aeroportului, despre faptul că fac presiuni asupra instituțiilor publice. Astfel CJ Cluj cere încetarea imediată a acestor atacuri, dar și încetarea de informații false ori trunchiate către mass-media.

„Consiliul Județean Cluj solicită public conducerii Aeroportului Internațional Cluj și, în egală măsură, conducerii Sindicatului Independent al Aeroportului, să înceteze presiunile la adresa instituțiilor publice. Totodată, solicităm încetarea transmiterii către mass-media de informații false sau trunchiate cu scopul de a favoriza un anumit grup de persoane” se arată în comunicatul CJ Cluj.

Totodată reprezentanții Consiliului Județean fac precizarea, în ceea ce privește războiul cu cei aflați în fruntea Aeroportului Internațional Cluj, că membrii Consiliului de Administrație au fost numiți legal de către Consiliul Județean în baza art. 64 din OUG 109 din 2011.

De asemenea, în ceea ce privește bugetul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, aceștia notează că bugetul nu a fost votat deoarece forma înaintată Consiliului Județean în luna martie 2019, este considerată a fi falsificată față de cea aprobată de Consiliul de Administrație în luna februarie.

„Acest fapt face obiectul unei plângeri penale formulate de Consiliul  Județean. Un astfel de gest este o dovadă a faptului că actuala conducere a Aeroportului intenționează să încarce Regia cu datorii greu de plătit în următorii 20 de ani, cu riscul intrării în incapacitate de plată și faliment” au adăugat cei de la CJ Cluj

O altă idee evidențiată de CJ Cluj este referitoare la măririle salariale. Consiliul de Administrație nu a respins măririle salariale propuse de către Sindicatul Aeroportului, notează aceștia. Amânarea aprobării s-a datorat exclusiv conducerii aeroportului care nu a pus la dispoziția Consiliului de Administrație documentele justificative care trebuie să stea la baza negocierii măririlor salariale.

Nu în ultimu rând este respinsă totalmente ideea vânzării Aeroportului Internațional Cluj. Aceasta este o informație falsă, a transmis CJ Cluj și că acest soi de informații sunt „un atentat la adresa siguranței aeroportului, dezvoltării acestuia și a siguranței locurilor de muncă”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More