Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Noi proteste faţă de graţiere anunţate deseară. Mii de oameni sunt așteptați la marșul de la Cluj-Napoca

0 88

Un nou protest împotriva proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale este anunţat duminică seară, începând cu ora 17.00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, manifestări similare fiind anunţate şi în București și în mai multe oraşe ale ţării, dar şi în diaspora.

După ce săptămâna trecută peste 5.000 de oameni au ieșit în stradă la Cluj-Napoca pentru a protesta față de proiectele de ordonanță de urgență privind grațiere și modificarea codurilor penale, pentru această seară se anunță un nou protest în centrul Clujului. Mii de oameni sunt așteptați și de această dată să răspundă invitației lansată pe rețeaua de socializare Facebook, dar și în alte medii și rețele sociale.

Marșul de protest începe la ora 17 la statuia din Piața Unirii, după care protestatarii vor porni în marș pe următorul traseu: Eroilor—stânga Baba Novac -oprire la Prefectură — Bld. 21 Decembrie – Memorandumului – înapoi în Piaţa Unirii.

Organizatorii continuă cu expunerea motivelor pentru care cer clujenilor să protesteze duminică:  „*Guvernul a încercat să adopte miercuri Ordonanța de Urgență cu modificări importante în legislația penală.

*Vor putea fi grațiate pedepse și dezincriminate fapte fără dezbatere publică (2200 de dosare DNA sunt, de exemplu, pentru abuzul în serviciu, vizat de ordonanță). Totul fără consultarea CSM.

*Acum mulți ani nu existau politicieni anchetați sau condamnați. Dacă erai un amărât mort de foame care fură o pâine, riscai ani de pușcărie. Dacă erai parlamentar și furai organizat un hotel, o fabrică sau primeai un million de dolari mită, riscul era aproape 0.

*Suntem, după niște ani de greoaie evoluție, în punctul în care ne putem întoarce în timp. Evoluția nu e garantată, ea poate fi ștearsă cu o simpla ordonanță de urgență semnată de câteva marionete ale unor partide și grupuri organizate ajunse la putere.

*Toată munca unor procurori, judecători, ong-uri independente poate fi aruncată la gunoi. Averile inculpaților, mare parte luate din buzunarul vostru, vor rămâne automat în buzunarul lor.

*Pe lângă problemele astea, deja au fost anulate câteva reforme care aveau legătură directă cu viitorul nostru: în Învățământ sau reforma din Sănătate începută de ministrul Vlad Voiculescu. Instituții precum CNA sau Avocatul Poporului sunt total subordonate și funcționează doar pentru interesele Lor. (La Sănătate, reforma începută de ministrul Vlad Voiculescu privind managementul spitalelor mai are o șansă în Camera Deputaților unde se va da votul definitiv, în Senat OUG a fost deja respinsă.) Democraţia nu se sfârşeşte cu votul şi instalarea unora la putere. E mult de apărat şi împreună putem să o apăram”.

Proiectul de graţiere: Care sunt pedepsele care vor fi graţiate şi cine va fi scutit de jumătate din pedeapsă

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More