Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Noi reguli pentru admiterea la liceu. Media claselor 5-8 calculată doar din teze

0 414

Valentin Popa, noul Ministru al Educaţiei, a înaintat o propunere ca media claselor 5-8 să fie calculată doar din tezele de la materiile de bază pentru admiterea la liceu.

În prezent, media contează 25% din admitere, urmând să fie doar 20%, pe lângă examenul de evaluare naţională de la sfârşitul clasei a 8-a.

Motivul acestei propuneri este ca elevii să fie evaluaţi, în mod echitabil, la aceleaşi subiecte. Tezele din gimnaziu, la română şi matematică în clasele a 5-a, a 6-a şi a 7-a, plus istorie sau geografie într-a 8-a, urmează să devină testări naţionale, informează PRO TV.

”În ultimii ani s-au făcut tot felul de experienţe: ba 30%, ba 25%, ba 20%, ponderea notelor din claselor 5-8. Avem o statistică care spune că avem 42% analfabeţi funcţional. Se vede clar că actualul sistem nu duce la nimic bun, de aceea noi am cerut ca admiterea la liceu să se facă în baza unui examen” a precizat vicepreşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi .

Dascălii contestă relevanța mediilor de gimnaziu în admiterea la liceu, din cauză că şi acolo unde admiterea se face cu medii de peste 9,90, în clasele a 9-a, elevii nu sunt pregătiţi conform aşteptărilor.

Momentan, propunerea ministrului nu este concretizată într-un proiect.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More