Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Noi scântei între PSD și Banca Națională a României. Deprecierea leului este doar vina BNR, susțin social-democrații

0 238

PSD acuză din nou Banca Națională a României pentru deprecierea leului. Social-democrații susțin că BNR trebuie să coboare cursul la „2 lei pe euro” deoarece „dispune de rezerve de peste 36,8 miliarde”.

Noi scântei se arată între PSD și Banca Națională a României. Social-democrații acuză că deprecierea leului este vina BNR pentru că aceasta este singura instituţie „abilitată să administreze «controlat» cursul”, notează cei de la Adevărul. Aceste declarații ar fi apărut pe pagina de Facebook a deputatului PSD Mircea Drăghici. Totuși social-democrații par a uita de măsurile fiscale adoptate la începutul anului, acea „taxă pe lăcomie”, taxă care conform analiștilor economici a dus la destabilizarea mediului de afaceri și a mediul monetar.

De altfel atacul PSD asupra BNR vine după ce reprezentanții instituției financiare au declarat că leul s-a depreciat din cauza pierderii credibilităţii României în faţa investitorilor, ca urmare a măsurilor luate de Guvern prin ordonanţa 114/2018. Totodată într-una dintre postările marca PSD se menționează că BNR „dispune de rezerve de peste 36,8 miliarde, adică mai mult decât dublu banilor cash care se mișcă în România” și că aceștia ar trebui să coboare cursul la „2 lei pe euro”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More