Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Noi unități de învățământ din județul Cluj trec pe online din cauza Covid-19. Pe listă se află și o școală din Dej

0 2.108

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a aprobat aseară câteva modificări de scenarii privind funcționarea unităților de învățământ din județ, ca urmare a schimbării situației epidemiologice, la propunerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj și cu avizul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj.

Astfel, unitățile de învățământ din comuna Aghireșu intră de mâine, 23.09.2020, pe scenariul 1 de funcționare, iar unitățile de învățământ din comuna Mintiu Gherlii trec pe scenariul 3, ca urmare a depășirii ratei de incidență de 3 cazuri la mia de locuitori, transmite prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

La nivelul județului Cluj, 8 unități de învățământ au trecut pe scenariul roșu, actul de predare fiind doar în online. Printre aceste unități se află și școala postliceală „Louis Pasteur” din municipiul Dej.

Potrivit prefectului Mircea Abrudean, această unitate de învățământ a trecut la scenariul 1 nu din cauza unor cazuri confirmate de infectare Covid-19 ci din lipsa de spațiu pentru încadrarea în scenariul 1.

Alte două unități de învățământ din municipiile Dej și Turda, vor funcționa după scenarii modificate: școala Postliceală „Louis Pasteur” Dej trece la scenariul 3 de funcționare, iar Grădinița cu Program Prelungit „Prichindelul Isteț” Turda, trece la scenariul 1. După ultima hotărâre a CJSU Cluj, 8 unități de învățământ preuniversitar din județ funcționează pe scenariul 3.

Evoluția epidemiologică la nivelul județului va fi evaluată constant de autorități, iar modificarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ, precum și alte măsuri necesare pentru reducerea riscului de îmbolnăvire în rândul comunității, vor fi luate imediat ce situația o va impune, a mai notat prefectul județului Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More