Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Norma de hrană a polițiștilor locali, reglementată din inițiativa deputatului Cornel Itu

0 91

Cornel Itu

O inițiativă legislativă a deputatului dejean, Cornel Itu, a fost concretizată săptămâna trecută prin emiterii unui act normativ de către Guvernul României.

Inițiativa legislativă face referire la drepturile polițiștilor locali, printre prevederi fiind prevăzută și norma de hrană a acestora.

„Acest fapt mă bucură, deoarece, în opinia mea, înlătură o discriminare a acestora în raport cu celelalte categorii din cadrul structurilor de ordine şi siguranţă publică. Prin Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea articolului 1 din Ordonanţa Guvernului nr.26)1994 privind drepturile de hrană, se extinde dreptul la norma de hrană pentru tot personalul Poliţiei locale, care are statutul de funcţionar public sau personal contractual, aceştia putând beneficia de acest drept în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a Consiliului local”, a explicat Cornel Itu pentru Ziarul Făclia.

Potrivit deputatului dejean, noutatea pe care actul normativ o aduce constă în faptul că, deşi acest drept a fost prevăzut în Legea Poliţiei Locale nr.55 din 2010, el nu se acorda întregului personal al Poliţiei Locale.

„Până în prezent, au existat numeroase autorităţi locale care, în baza principiului autonomiei locale, au acordat sau au refuzat să le acorde poliţiştilor locali norma de hrană, nu atât pe justificarea absenţei prevederilor legale, cât mai ales pe lipsa resurselor financiare. Prin ordonanţa aprobată miercuri de Guvern, acest lucru este înlăturat, peste 5000 de angajaţi ai acestei structuri putând beneficia de acest drept”, a adăugat Cornel Itu.

Un alt proiect în care s-a implicat deputatul clujean este Ordonanţa de Urgenţă 58/2014 privind stabilirea unor măsuri financiare şi pentru modificarea unor acte normative. Concret, acesta a amendat punctul VII al actului normativ, unde sunt prevăzute modificări la Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000.

 

CITIȚI ȘI: Cornel Itu: ”O nouă lege a sportului va permite administrațiilor locale și județene să susțină sportul de performanță”

„Potrivit ordonanţei de urgenţă, se introduce un nou articol care prevede că prin hotărâre a consiliului local/consiliului judeţean, se pot repartiza sume din bugetul local pentru finanţarea activităţii instituţiilor cu specific sportiv din subordine, pentru susţinerea activităţii cluburilor sportive locale, în baza contractelor de finanţare a programelor sportive ale acestora, şi pentru premierea, în condiţiile legii, a performanţelor deosebite obţinute la competiţiile sportive internaţionale oficiale. Pentru a nu pune sportivii în dificultate, iar cluburile să îşi poată continua activitatea până la finalul campionatului, am avansat un amendament care prevede ca noul articol să se aplice începând cu anul competiţional următor intrării în vigoare a legii”, arată deputatul Cornel Itu, adăugând: „Modificarea legislativă propusă de Guvern este binevenită, întrucât sportivii vor beneficia de sprijinul autorităţilor locale, nu doar al Ministerului Tineretului şi Sportului, însă trebuie să ţinem cont de competiţiile aflate în desfăşurare. Sunt mulţumit că amendamentul pe care l-am adus legii a fost aprobat de curând de Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor şi îi asigur pe sportivii noştri că mă voi implica şi voi susţine activitatea lor cu fiecare ocazie”, promite parlamentarul clujean.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More