Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Noua aplicație Made in Cluj, monitorizează stresul, anxietatea, furia şi depresia – VIDEO

0 162

O nouă aplicație a fost creată la Cluj de un profesor din Marea Britanie cu ajutorul colegiilor din Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din Cluj Napoca.

Această aplicație  fost creată bolnavilor, pentru a duce mai ușor povara cancerului, bolnavii pe baza datelor obținute în aplicație, li se recomandă să meargă la un psiholog pentru a primi sprijin moral, asta în funcție de gradele completate.

„Am încercat, în felul meu, să-l vizualizez într-un zmeu cu care ar trebui să mă lupt şi, ca în basme, finalul a fost fericit. La mine s-a instalat o stare anxios-depresivă. Într-o bună dimineaţă nu am mai vrut să mă scol din pat”, a declarat Claudiu Sava, membru al Societatii Romane de Cancer, citat de Digi24.ro.

Potrivit Digi24.ro. cercetările arată că aproape 50% din bolnavi sunt deprimaţi sau au stări de anxietate.

Conf. dr. László Csaba Dégi, coordonatorul proiectului: „Scopul final este ca această aplicaţie să fie folosită ca un screening rapid şi să fie integrat în fişele medicale”.

Cei aproximativ 10.000 de noi pacienţi care ajung anual la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca au la dispoziţie doar un psiholog. Iar psihologii spun că tratarea acestor simptome este necesară, pentru că altfel pot agrava boala. În fiecare an, în România, 84.000 de oameni sunt diagnosticaţi cu diferse forme de cancer.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More