Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Noua ediție a Festivalului Sighișoara Medievală își propune doborârea unui record mondial în fiecare zi de festival

0 46

afis sighisoara medievala 2015

Festivalul Sighişoara Medievală ajunge în acest an la cea de-a 23-a ediție, care se va desfăşura între 23 şi 26 iulie. Evenimentul va aduce în faţa publicului, printre altele, 12 formaţii muzicale din România şi Ungaria, 11 trupe de teatru şi animaţie medievală şi trei proiecţii de film în regia lui Sergiu Nicolaescu.

Potrivit organizatorilor, Festivalul Medieval din Sighişoara va fi trecut în acest an pe harta recordurilor mondiale.

Astfel, în ediţia din 2015, în fiecare zi a festivalului se va încerca doborârea unui record mondial: spada Titanilor – 4,60 metri (realizarea celei mai mari spade din lume), drapelul Cavalerilor – 25-30 de metri (cel mai mare steag din lume), hrana Uriaşilor – realizarea unui covrig cu diametru de 20 de metri (cel mai mare covrig din lume), masca Vraciului Vindecător – mască populară românească de 4 metri înălţime (realizarea celei mai mari măşti populare din lume).

Organizatorii se aşteaptă ca la acest eveniment să participe aproximativ 25.000 de turişti. Spectatorii vor putea urmări 12 formaţii muzicale din România şi Ungaria, şapte ordine cavalereşti din România şi Bulgaria, 11 trupe de teatru şi animaţie medievală, cinci expoziţii de arte plastice, trei lansări de carte, un concert de orgă la Biserica Mănăstirii şi trei proiecţii de film în regia regretatului Sergiu Nicolaescu.

De asemenea, vor fi peste 30 de ore de transmisii live, pe www.sighisoaramedievala.ro, dar şi o seară de film, la Centrul de Informare Turistică Sighişoara (Casa Zander).

Directorul onorific in memoriam al ediţiei din 2015 este Sergiu Nicolaescu, iar directorul artistic, Liviu Pancu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More