Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Nouă morți și mii de persoane plasate în carantină din cauza epidemiei MERS-CoV în Coreea de Sud

0 95

South-Korea-MERS-CoV

Bilanțul persoanelor decedate din cauza epidemiei MERS-CoV a ajuns la 9 în Coreea de Sud, după ce s-a anunțat că încă două persoane și-ai pierdut viața.

Potrivit Ministerului sud-coreean al Sănătății, alte 13 cazuri au fost confirmate, numărul persoanelor infectate ajungând astfel la 108 în Coreea de Sud.

De la izbucnirea epidemiei, 2.800 de persoane au fost plasate în carantină, în timp ce peste 2.000 de şcoli rămân în continuare închise din cauza epidemiei.

Coronavirusul MERS-CoV este considerat o rudă mai letală, dar mai puţin infecţioasă a Sindromului respirator acut sever (SARS), soldat cu aproape 800 de morţi la nivel mondial în 2003.

Primul caz, raportat pe 20 mai, a fost al unui bătrân, în vârstă de 68 de ani, diagnosticat în urma unei călătorii în Arabia Saudită.

O echipă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a sosit la Seul pentru a oferi asistenţă autorităţilor sanitare sud-coreene.

Sute de evenimente publice, excursii şcolare şi manifestaţii sportive au fost anulate în Coreea de Sud.

Peste 20 de ţări au fost afectate de la apariţia acestei epidemii, în 2012. Cea mai afectată ţară este Arabia Saudită, unde peste 950 de persoane au fost contaminate începând din 2012, dintre care 412 au decedat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More