Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Noua taxa auto intră în vigoare de azi. Calculator timbru de mediu

1 100

Taxa auto 2013, denumită de acum timbru de mediu, intră în vigoare de azi, 15 martie. Conform noilor reglementări, taxa va fi plătită o singură dată, la prima înmatriculare sau la primul schimb de proprietar pe piaţa din România, cu excepţia cazurilor de moştenire sau de partaj. Cei care au plătit deja actuala taxă de poluare nu vor mai plăti timbru de mediu.

 

Calculator timbru de mediu (taxa auto)

Potrivit proiectului de lege al timbrului de mediu, noua taxă auto va genera o creştere cu 10% pentru maşinile Euro 4 şi Euro 3, respectiv o scădere între 60% şi 90% pentru maşinile coate Euro 2, Euro 1 sau non-euro.

Pentru maşinile Euro 5 şi Euro 6 noua taxă auto va rămâne la fel cu taxa plătită şi până acum, în timp ce pentru vehiculele hibride sau electrice nu va fi perceput niciun fel de impozit.

Noua taxă auto va fi plătită diferenţiat în funcţie de tipul motorizării autovehiculului, urmând a se face astfel o distincţie între maşinile cu motoare pe benzină şi cele pe motorină.

Potrivit aşteptărilor Executivului noua taxă auto ar trebui să aducă încasări la bugetul de stat în valoare de 700 milioane de lei.

O parte din aceşti bani vor fi folosiţi pentru reluarea programului Rabla, acesta urmând a reveni în actualitate din luna aprilie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More