Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Nouăzeci şi unu de cetățeni din Irak şi Siria ascunși într-un TIR, depistați la P.T.F. Nădlac II

0 78

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II –Csanadpalota au depistat, într-un camion încărcat cu piese auto, 91 de cetățeni din Irak şi Siria care s-au ascuns în mijlocul de transport cu intenția de a ajunge ilegal într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 27.06.2017, în jurul orei 06.30, la P.T.F Nadlac II – Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul turc Ylmaz R., în vârstă de 46 de ani, conducând un automărfar înmatriculat în Turcia, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto din Turcia pentru o societate comercială din Norvegia.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că șnurul de siguranţă al camionului este tăiat şi înnodat cu o faşă din plastic în partea laterală.

Drept urmare, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra compartimentului marfă al automărfarului, ocazie cu care polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse printre marfa transportată, nouăzeci şi unu de persoane.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt 44 bărbaţi, 18 femei şi 29 copii, cetăţeni irakieni şi sirieni, adulții având vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, iar minorii între 2 şi 17 ani, majoritatea fiind solicitanți de azil în România.

La cercetări, conducătorul auto a declarat că nu avea cunoştinţă despre prezența persoanelor în camion, pe timpul călătoriei el staţionând în mai multe parcări.

Totodată, cetățenii irakieni şi sirieni au declarat că s-au ascuns în mijlocul de transport cu intenția de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetățenii străini, iar şoferului turc este cercetat pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More