Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Noul Ambasador al Germaniei, în vizită la Consiliul Judeţean Cluj – FOTO

0 77

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vákár István, a primit joi, 19 ianuarie 2017, vizita unei delegaţii formate din Excelenţa Sa, domnul Cord Meier – Klodt, Ambasador al Germaniei în România şi şeful secţiei economice a Ambasadei, domnul Sebastian Gromig.

Întâlnirea de la sediul forului administrativ judeţean a fost prilejuită de recenta numire a Excelenţei Sale, dl. Cord Meier – Klodt în funcţia de Ambasador al Germaniei la Bucureşti. Vizita a constituit cadrul optim pentru ca vicepreşedintele Consiliului Judeţean să prezinte oaspeţilor germani potenţialul investiţional, economic şi turistic al judeţului Cluj, precum şi cele mai importante proiecte aflate în derulare la nivelul instituţiei. În acest context, unul dintre principalele subiecte de discuţie l-au reprezentat Parcurile Industriale administrate de către forul administrativ judeţean prin intermediul S.C. Tetarom S.A. precum şi multiplele facilităţi pe care acestea le oferă investitorilor.

Totodată, au fost abordate şi proiectele care vizează modernizarea şi extinderea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, poarta aeriană a Transilvaniei, care facilitează atât deplasările interne, cât şi cele externe, spre nu mai puţin de 36 de destinaţii regulate din 17 ţări europene şi din Orientul Mijlociu.

La rândul lor, oficialii germani şi-au exprimat dorinţa ca, în următorii ani, să se introducă în România, pe o scară cât mai largă, sistemul de învăţământ profesional dual, atât de intens utilizat în Germania, în care o parte a procesului educaţional să se desfăşoare practic, la locul de muncă. În acest sens, oficialităţile germane au considerat oportun un parteneriat între companiile care activează pe piaţa românească, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare, relaţie care ar sta la baza dezvoltării durabile a învăţământului tehnologic.

„Vizita întreprinsă de noul Ambasador al Germaniei este o dovadă în plus a faptului că judeţul nostru reprezintă un punct de interes deosebit de important pentru agenţii economici străini, mai ales în contextul în care Germania, unul dintre cele mai puternice şi prospere state din lume, este interesată să dezvolte relaţiile bilaterale, menite să aducă plus valoare ambelor părţi. În urma mesajului nostru de sprijin total şi deplină disponibilitate în ceea ce priveşte facilitarea şi oferirea condiţiilor optime pentru locarea la Cluj a investitorilor germani, sunt convins că domnul Ambasador va demara demersurile necesare pentru ca noi agenţi economici să dezvolte afaceri profitabile în acest judeţ”, a declarat domnul Vákár István, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

 

Reamintim, în acest context, faptul că valoarea totală a capitalului german investit în judeţul nostru este de 927.559.603,90 Ron, 539 de agenţi economici cu capital german activând pe piaţă. Din totalul acestora, 49,17% îşi desfăşoară activitatea în domeniul serviciilor, 23,19% dintre ei activează în comerţ, 19,67% sunt prezenţi în domeniul producţiei, iar 7,98% dintre aceştia sunt implicaţi în activităţi din domeniul construcţiilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More