Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Noul buget de stat – cresc cheltuielile de personal și asistență socială. Cine pierde, cine câștigă

0 444

Noul buget de stat vine cu plus pentru unii și cu minus pentru alții. Totodată cresc cheltuielile de personal și cele care vizează asistența socială.

Cei de la Digi 24 prezintă o analiză pe noul buget de stat pentru anul 2020. Potrivit acestora printre ministerele ce se vor confrunta cu tăieri se află Ministerul Dezvoltării, care pierde 4,18 miliarde de lei, Ministerul Agriculturii pierde 2,9 miliarde de lei, iar cel al Sănătății 3,3 miliarde de lei.

În schimb de o creștere se va bucura Ministerul Apărării care va avea cu 3,2 miliarde de lei mai mult. Totodată și Ministerul Transporturilor va avea un plus de 500 de milioane de lei.

De asemenea, scriu tot cei de la Digi 24, cheltuielile de personal vor fi de 109,7 miliarde de lei, cu o creștere de 7,5% față de acest an. Aceste cheltuieli vor însemna cam 27,5% din bugetul general consolidat.

Nu în ultimul rând cresc cheltuielile cu asistența socială, inclusiv pensiile. Creșterea se ridică la 131 de miliarde de lei și reprezintă o treime din tot bugetul.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More