Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Noul Cod Rutier: Șoferii care produc un accident mortal nu vor mai conduce niciodată

0 53

drum trafic masini

Guvernul va adopta în ședința de miercuri noul Cod Rutier, care a suferit modificări spectaculoase în anumite părți, cu privire la alcoolemie sau infracțiuni.

Conform noului cod rutier, cei care au băut o bere sau un pahar de vin pot urca liniștiți la volan. De asemenea, cei care au produs un accident soldat cu pierderi de vieți omenești nu mai au voie să conducă.

„Am modificat în lege acea obligaţie pentru procurori şi judecători de a-l lăsa să conducă pe cel care o infracţiune, accident soldat cu morţi vătămare corporale grave, alcool, conducerea fără permis, numai în situaţiile în care procurorii şi judecătorii constată că nu prezintă pericol pentru a mai conduce pericol pe drumurile publice, mai pe româneşte, cel care a comis un accident, a omorât pe cineva, să nu mai poată să conducă până nu se termină procesul”, a declarat premierul Victor Ponta.

„Am găsit o soluţie care să se poată şi aplica referitoare la cei care au amenzi şi nu le plătesc în 30 de zile să li se suspende permisul până la plata amenzii, era o mare problemă de aplicare, în sensul în care omul îşi plătea amenda şi noi nu ştiam că şi-a plătit-o. Am găsit o soluţie cu un cont unic şi cu faptul că poliţia nu poate suspenda permisul cuiva decât după ce verifică la 30 de zile că în acel cont unic s-a plătit amenda”, a adăugat premierul.

„Am aplicat regulile europene referitoare la consumul de alcool: până la 0.2 nu e nici măcar contravenţie, 0.2 e un pahar de bere, dar de la 0.5 în sus, nu 0.8, să fie infracţiune. Aşa cum e în Europa, vorbesc de omul obişnuit care se duce la o nuntă şi gustă un pahar de vin, dar de la 0.2 la 0.5 e contravenţie, se suspendă permisul, iar de la 0.5 e infracţiune. Decidem astăzi dacă adoptăm Codul prin OUG”, a mai spus Ponta.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More