Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Noul Compartiment de Primiri Urgențe (CPU), din cadrul Spitalului Municipal Dej, a fost inaugurat – FOTO/VIDEO

0 530

Zi de mare sărbătoare azi în incinta Spitalului Municipal Dej, unde a fost inaugurată o nouă investiție de o imensă importanță pentru locuitorii Dejului și oamenii din localitățile învecinate.

În prezența oficialităților locale și județene a fost inaugurată azi noua investiție a Spitalului Municipal Dej, reprezentând un Compartiment de Primiri Urgențe reabilitat și modernizat după cele mai exigente cerințe europene în ceea ce privește tratamentul pacienților care necesită îngrijiri medicale de urgență.

”Compartimentul de Primiri Urgențe acum corespunde tuturor normelor, este mult mai mare decât cel dinainte, ca și suprafață spațiile sunt amenajate conform ordinelor în vigoare, și, datorită faptului că am reușit să primim acea finanțare de la minister, ne-am putut permite să angajăm și personal suplimentar, un număr de 13 persoane, iar de-a lungul timpului am mai angajat și patru medici, astfel încât în momentul acesta putem să spunem că avem 39 de persoane din spital care lucrează la Compartimentul de Primiri Urgențe.

Departamentul de Radiologie a fost și el renovat complet pe fondurile proprii ale Spitalului și dotat cu un aparat de radiologie nou, mulțumită Primăriei și Consiliului Local”, a declarat Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej.

Primarul Dejului, Costan Morar, prezent și el la această inaugurare, a declarat că investiția la Compartimentul de Primiri Urgențe a avut o valoare totală de 800.000 de lei, jumătate din această sumă fiind suportată din bugetul Spitalului Municipal Dej (400.000 de lei), pentru amenajare spațiului, iar restul de 400.000 de lei au venit din bugetul local, pentru dotarea spațiului cu aparatură. De asemenea, investiția în Departamentul de Radiologie s-a ridicat la valoarea de 600.000 lei.

Deputatul Cornel Itu a transmis felicitările sale pentru managerul Mihai Pandrea și primarul Costan Morar ”că au găsit resursele necesare financiare și posibilitățile de a moderniza acest spital. Un spital care este bine văzut la nivel județean, un spital care își pune amprenta și pentru faptul că ați reușit modernizarea acestui spital cu dotările necesare, vă felicit pe toți cei care v-ați implicat”.

Lucrările de extindere și modernizare a Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Dej au durat aproape un an de zile, fiind rezultatul unui efort comun al conducerii instituției spitalicești și a autorităților locale pentru a păstra în administrarea proprie CPU, după ce anul trecut Ministerul Sănătății a dorit să treacă CPU Dej în subordinea Spitalului de Urgență din Cluj-Napoca.

https://www.facebook.com/pg/Someseanul/photos/?tab=album&album_id=1324139500982147

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More