Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

NSA s-a infiltrat in baza de date Google si Yahoo

0 56

nsaAgentia americana pentru Securitatea Nationala (NSA) a accesat, de curand, principalele linii de comunicatii care fac legatura intre bazele de date apartinand companiilor Yahoo si Google, arata documente furnizate de fostul consultant Edward Snowden. 

Prin accesarea acestor linii de comunicatii, NSA poate colecta informatii din sute de milioane de conturi de mail, relateaza Washington Post.

Potrivit unui document intern datat 9 ianuarie 2013, divizia de interceptari a NSA trimite zilnic milioane de date obtinute din retelele companiilor Yahoo si Google la centrul de stocare a datelor existent in baza de la Fort Meade. Conform documentului, in ultimele 30 de zile inainte de 9 ianuarie 2013, agentii NSA procesasera 181.280.466 de date, incepand de la „metadate” (date despre conectivitate – expeditorul si destinatarul unui mesaj) pana la continutul comunicatiilor de tip text, audio si video.

Conform Washington Post, principalul instrument al NSA de colectare si interpretare a datelor este un proiect numit „Muscular”, gestionat in comun cu Divizia guvernamentala britanica pentru comunicatii (Government Communications Headquarters – GCHQ). NSA si GCHQ acceseaza datele direct din cablurile cu fibra optica ce fac legatura intre bazele de date ale Google si Yahoo.

Oficiali de la Casa Alba si de la Biroul directorului serviciilor americane de informatii au refuzat sa confirme, sa nege sau sa explice informatiile despre accesarea bazelor de date ale Google si Yahoo.

Sursa: stirileprotv.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More