Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Nu scăpăm de caniculă! Temperaturi ridicate și săptămâna viitoare

0 77

canicula_1_01292100

Canicula nu ne părăsește nici în această săptămână, dar nici săptămâna viitoare, când vom avea parte de temperaturi ridicate și disconfort termic. Vedeți prognoza meteo până în 18 august.

TRANSILVANIA – Temperatura aerului va creste in primele zile, astfel incat pe 8-9 august se vor inregistra medii ale maximelor diurne de 34 de grade si ale minimelor nocturne de 16 grade Celsius. Intre 10 si 13 august valorile termice vor scadea cu aproximativ 4 grade, iar pana la sfarsitul intervalului regimul termic mediu se va mentine relativ constant, in jurul a 28…29 de grade ziua si 12…13 grade noaptea.

Probabilitatea pentru averse si descarcari electrice va creste dupa data de 9 august, dar numai izolat vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.

MARAMURES – Intre 5 si 9 august valorile termice diurne vor creste in mod semnificativ, de la 32 pana la 36 de grade, in medie, iar minimele nocturne vor atinge 18 grade. Apoi temperatura va marca o scadere, atingand pe 12…13 august medii ale valorilor maxime de aproximativ 29 de grade si minime de 15 grade, pentru ca apoi sa se mentina la aceste valori normale climatologic pentru prima jumatate a lunii august.

Averse de ploaie insotite de descarcari electrice se vor semnala incepand cu 9…10 august, cand se vor cumula izolat cantitati de apa mai insemnate si, din nou, in intervalul 13…15 august.

CRISANA – In cursul primelor patru zile, media temperaturilor maxime va creste cu 3…4 grade, spre 37 de grade ziua si 19 grade noaptea. Ulterior regimul termic va marca o scadere treptata, spre medii diurne de 30….31 de grade si, respectiv, nocturne de 16…17 grade, in intervalul 12-18 august.

Averse insotite de descarcari electrice se vor semnala incepand cu data de 9 august, dar pe arii mai extinse vor fi pe 10, 13, 14 si 15 august.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More