Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Nu se lasă. Deputatul Cornel Itu solicită urgentarea finalizării centurii Dejului și drumul expres Dej – Bistrița

1 113

În cadrul unei dezbateri organizate pe tema Autostrăzii Transilvania, în plenul Camerei Deputaților, la „Ora Guvernului”, deputatul Cornel Itu a luat cuvântul solicitând urgentarea investițiilor în sectoarele de drum din zona Dejului.

În fața ministrului Transporturilor, Dan Costescu, deputatul dejean a afirmat că este de dorit mai multă solidaritate, mai ales din partea colegilor transilvăneni, în ceea ce priveşte acest obiectiv deosebit de important pentru dezvoltarea economică a regiunii.

Am susţinut în faţa ministrului Transporturilor necesitatea finalizării lucrărilor la Autostrada Transilvania, a Coridorului IV paneuropean, şi am cerut urgentarea unor investiţii esenţiale pentru dezvoltarea regiunii în care trăim, respectiv centura ocolitoare a municipiului Dej şi drumul expres Dej-Beclean –Bistriţa. Traficul a crescut atât spre Bistriţa, cât şi spre punctele de ieşire din ţară (Baia Mare, Satu Mare), iar reţeaua rutieră existentă nu face faţă cerinţelor actuale”, spune Cornel Itu prin intermediul unui comunicat de presă.

Nu este pentru prima dată când parlamentarul de Dej se adresează responsabililor din ministerul Transporturilor pentru urgentarea lucrărilor la ceea ce va fi să fie centura ocolitoarea a municipiului Dej, însă până în acest moment nu s-a concretizat nimic din planurile guvernanților în această privință.

Fără finalizarea Autostrãzii Transilvania şi a Coridorului IV paneuropean, în ceea ce priveşte proiectele de anvergurã, iar de cealaltã parte, fără investiţii în drumurile judeţene şi comunale, pentru a sprijini şi dezvoltarea întreprinzãtorilor mici şi mijlocii din mediul urban şi din mediul rural, nu putem vorbi de o reţea de transport viabilă şi modernă în context european. Se cere deblocarea urgentă a lucrărilor, iar autorităţile responsabile trebuie să se pună în mişcare, să facă toate demersurile cu celeritate.

Pentru transilvăneni, dar şi pentru întreaga ţară, este vitală această autostradă, care ar face legătura cu vestul Europei, precum şi cu sudul ţării”, concluzionează Cornel Itu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. ady spune

    de 2 ani promite Domnul Itu ca face trecerea de cale ferata de la intrare in Dej dispre Cluj cu semnale luminoase sa nu trebuiasca sa oprim ca prostii pt un tren care trece la interval de cateva zile si voi credeti ca o sa face centuri ocolitoare cum promite???poate daca este in interesul lui

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More