Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Numărul persoanelor defavorizate care primesc alimente din bani europeni a crescut subit

1 93

ajutoare-alimente-ue

Începând de mâine, mai mult de trei milioane de români vor primi în poștă cupoane de alimente din bani europeni. Numărul acestor persoane defavorizate a crescut acum, în prag de alegeri, cu 700.000.

Guvernul a extins lista categoriilor defavorizate. Este vorba de toţi şomerii, fie că mai primesc sau nu ajutor de şomaj, de pensionarii care primesc până la 400 de lei, veterani sau văduvele de război, dar şi persoanele care încasează alocaţii pentru sprijinul familiei. Beneficiarii vor putea să-şi ridice pachetele cu alimente după 16 noiembrie.

Ministrul Muncii, doamna Rovana Plumb, a prezentat, astăzi, Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Acesta este finanțat din ”Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane’ (FEAD), un fond special creat de Uniunea Europeană pentru acordarea de ajutoare materiale persoanelor defavorizate.

Cu această ocazie, ministrul Plumb a anunțat că un număr suplimentar de aproximativ 700.000 persoane vor primi cupoane pentru alimente în cadrul Programului. Astfel, dacă în 2013 beneficiau doar 2,6 milioane persoane, de acum numărul total va ajunge la peste 3,3 milioane. Diferența constă în introducerea printre beneficiari a celor care primesc alocație pentru susținerea familiei.

”Creșterea cu 700.000 persoane s-a datorat dublării bugetului alocat pentru achiziția de alimente în anul 2014. Astfel, dacă în 2013 bugetul era de 56 milioane euro, în 2014 bugetul se situează la 120 milioane euro (535,8 milioane lei cu TVA)” , a precizat ministrul Rovana Plumb.

Informații suplimentare despre cupon:

  • Cuponul este documentul prin care se va atesta calitatea de beneficiar al pachetului cu alimente de bază prin apartenența la grupul țintă.
  • Cuponul nu are valoare financiară și va fi prevăzut cu elemente de siguranță pentru a împiedica falsificare.
  • Cuponul este netransmisibil și cuprinde datele de identificare a beneficiarului (nume, prenume, CNP, domiciuliu).
  • Cupoanele sunt tipărite de Imprimeria Națională, iar distribuirea acestora către beneficiarii finali va fi realizată de Poșta Română.
  • Valoarea coșului de alimente (ulei, zahăr, făină, mălai, paste făinoase, conserve porc, vită, pate) este de aproximativ 128 lei și va fi oferit o singură dată pe an.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. krisz spune

    cei care nu au primit acest cupon,dar au primit ajutor in ultimii 3 ani,unde sun sa aflu de ce nu am primit cupon? mersi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More