Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Numărul unic de urgență 112, completat cu un nou număr, 114

0 549

Un nou număr de urgență vine în completarea celui deja existent, 112. Numărul 114 va transmite în mod automat date de localizare a telefonului mobil.

Cei de la Adevărul au scris azi că Ministerul Comunicaţiilor a pus în dezbatere un proiect legislativ care prevede introducerea unui nou număr de urgenţă – 114. La acest număr se vor transmite automat date de localizare a telefonului mobil. Acest nou număr de urgenţă, 114, alături de cel existent, 112, va ajuta la soluţionarea rapidă a situaţiilor care necesită intervenţii de urgenţă, mai scriu cei de la Adevărul.

„Transmiterea mesajelor tehnice standardizate scurte ce conţin informația de localizare obţinută pe baza echipamentului terminal se realizează fără intervenţia apelantului, către numărul unic 114.”

„(4) Furnizorii de reţele publice mobile de telefonie au obligaţia de a suporta atât costurile determinate de transmiterea la numărul 114 a mesajelor tehnice standardizate scurte ce conţin infornriaţia de localizare obţinută pe baza echipamentului terminal, cât şi costurile aferente traficului generat pe o conexiune de date de transmiterea informaţiei de localizare obţinută pe baza echipamentului terminal”, se arată în proiectul de lege supus dezbaterii publice.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More