Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Numele comandantului Penitenciarului Gherla, apărut în dosarul ”Uioreanu”

0 129

penitenciar gherla

Comandantul Penitenciarului Gherla, Ioan Bătinaș, a fost interceptat în dosarul ”Uioreanu”. Procurorii DNA Cluj susțin într-un document că Ioan Bene i-ar fi cerut să-l favorizeze pe un deținut, fost administrator al unei firme de-a lui.

Documentul DNA Cluj, datat 15 mai 2014, arată că șeful Penitenciarului de Maximă Siguranță Gherla i-ar fi oferit unui deținut, apropiat al lui Bene, condiții preferențiale de deținere, scrie clujust.ro.

“Interceptările realizate în cauză au mai stabilit că unul din apropiații lui Bene Ioan, numitul Lengher Adrian, ce a deținut societatea Euro Proconsult Cluj-Napoca, societate ce aparține în fapt omului de afaceri Bene Ioan, a fost încarcerat urmare a unei condamnări pentru o infracțiune de drept comun. Din penitenciar, numitul Lengher Adrian contactează frecvent pe Bene Ioan, care i-a promis de curând că-i va obține un statut mai favorabil, condiții mai bune în Penitenciarul Gherla și, mai mult, libertatea în termen de o lună. S-a constatat că pentru intervenții în vederea obținerii celor promise apropiatului său, Bene Ioan a apelat la numitul Bătinaș Ioan, comandant al Penitenciarului Gherla, existând suspiciuni că, în contra unor avantaje materiale, acesta îi oferă deținutului Lengher Adrian condiții preferențiale de deținere. În acest sens este de remarcat faptul că, cel puțin accesul la un telefon mobil nu-i este restricționat deținutului Lengher Adrian care-l apelează pe omul de afaceri Bene Ioan de câte ori are nevoie.

Vezi răspunsul comandantului Penitenciarului Gherla, dar și alte detalii despre acest subiect pe CLUJUST.ro.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More