Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Nunți reluate din vară? Cu testarea nuntașilor sau certificat de vaccinare

0 423

Autorităţile au anunţat că de la 1 iunie organizarea nunţilor ar putea fi posibilă, însă cu ceva condiţii. Până la sfârşitul pandemiei, pe lângă lăutari, la orice nuntă ar putea fi nevoie şi de o asistentă medicală, care să testeze invitaţii. Asta dacă nu sunt vaccinaţi. Organizatorii de nunţi au bagat deja în oferte preţuri pentru kit urile de testare.

Peste 250.000 de nunți au fost puse în așteptare încă din anul 2020, iar de la 1 iunie ar putea fi organizate rând pe rând. Atât mirii, cât și invitații, trebuie să știe încă de pe acum că petrecerea de nuntă nu va putea să se desfășoare la fel ca în anii trecuți. Una dintre veștile bune este aceea că nunta nu va mai limitată de un număr strict de persoane iar mirii nu vor fi nevoiți să aleagă între invitați.

Invitați la nuntă cu test Covid sau vaccinați

Cu toate acestea, pe lângă lăutari, mirii vor trebui să invite la nuntă și o asistentă medicală pentru recoltarea probelor biologice, accesul invitaților la petrecere fiind condiționat de un test Covid-19 negativ ori de a prezenta dovada vaccinării.

Florin Cîţu, premierul României: ”Când ne vom vaccina. Este o propunere la comitetul interministerial pt vineri pt a avea evenimente private cu persoane vaccinate. De la 1 Iunie”.

Este posibil ca pe lângă cei vaccinaţi să participe şi cei care acceptă testarea înainte de nuntă. Oricum ar fi, este clar că nunţile vor ajuta indirect atât campania de vaccinare, cât şi afacerile cu teste antigen.

Alţii, în schimb, nu vor să rişte cu cel mai important eveniment din viaţa lor, aşa că şi-au mutat nunta din nou.

Totuşi, organizarea nunţilor este în momentul de faţă doar o promisiune. Mirii mai au nevoie de anunţul oficial pentru a se apuca de ultimele pregătiri.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More