Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O angajată a fabricii DeLonghi, cu coronavirus. Peste 100 de angajați din zona Turda-Câmpia Turzii au fost trimiși acasă

0 10.414

Luni a fost confirmat la fabrica DeLonghi din parcul industrial de la Jucu primul caz al unui angajat conformat cu noul coronavirus. Este vorba despre o femeie din Turda. Angajații au fost informați abia miercuri despre situație.

”Săptămâna trecută, în 06.04.2020, s-a înregistrat primul caz de COVID-19 pozitiv în rândul angajaților DeLonghi România, în zona Asamblare Cafea. Persoana este internată în Spitalul de Boli Infecțioase Cluj și suntem în contact zilnic cu echipa medicală care o supraveghează”, menționează anunțul departamentului de Resurse Umane din cadrul companiei.

Acest anunț a fost afișat la avizierul societății și în mai multe puncte din fabrică, atrăgând atenția angajaților și asupra măsurilor luate.

Pe lângă măsurile luate în fabrică încă de la începutul crizei în România, conducerea societății a luat măsuri suplimentare de protecție. Astfel, colegii de muncă ai angajatei conformate pozitiv au fost izolați. Este vorba despre persoane care au intrat în contact cu aceasta în timpul transportului de la Turda spre fabrică și retur, dar și colegi cu care ar fi intrat în contact la vestiare sau la cantină, fiind vorba în total despre aproximativ 45 de persoane.

Potrivit ruselor noastre, deși printre angajați se știa că femeia din Turda este confirmată pozitiv, persoanele din conducere au negat această situația, însă ulterior au postat anunțul la avizierul societății.

Tot angajați din fabrică ne transmit faptul că ar mai fi o persoană infectată, pe linia de control al calității.

”Miercuri am discutat personal cu managerul nostru de departament despre situație. A negat că ar fi persoane infectate, deși se știa din data de 6. Și miercuri seara au pus anunțul. Și mai este încă o persoană de care noi știm, dar ei neagă încă. Pe linii se lucrează cot la cot. Mai este cantina, cu tacâmuri și vesela comune, vestiare, zona de fumat etc. Peste tot au fost persoanele astea”, spune o angajată DeLonghi România.

Mai mult, peste 100 de angajați de pe ruta Turda-Câmpia Turzii au fost trimiși acasă.

Conducerea fabricii solicită angajaților să poarte masca de protecție și să reducă la minim circulația din fabrică.

De asemenea, angajaților li se transmite să ia serios în considerare toate acțiunile necesare izolării.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More