Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

O aplicație smartphone revoluționară pentru șoferi

0 63

scurtatura aplicatie

O firma din Cluj poate deveni erou pentru șoferii din România, prin intermediul unei aplicații pentru smartphone ce urmează să fie lansată în scurt timp. Aceasta promite să fie o aplicație revoluționară, una ce îi va ajuta pe șoferi să iasă din încurcătură.

Mai precis, aplicația îi va informa în timp real pe șoferi în legătură cu blocajele din trafic, lucrările sau ambuteiajele de pe traseu, arătându-le în același timp cea mai scurtă rută.

Aplicația este creată de câțiva specialiști în hărți electronice și va putea fi descărcată de pe www.scurtatura.ro în mai puțin de o lună.

Sistemul se bazează pe o comunicare bipolară. Şoferii vor primi de la un server informaţii despre trafic, starea drumurilor. Telefoanele, conectate la internet, vor comunica serverului poziţia şi viteza de deplasare a maşinii. De exemplu, dacă sunt gropi, acest lucru care se va afla pe baza unui senzor din telefoanele mobile, care detectează vibraţiile”, explică Josef Kuszalik, directorul Micromapper, firma care dezvoltă noua aplicaţie.

Aplicația cu funcție de GPS va dispune și de un dispecerat, care va anunța în timp real incidentele din trafic și străzile care sunt închise permanent sau temporar circulației.

Proiectul ”Scurtătura” promite să fei unul foarte complex. Operatorii care vor lucra în cazul dispeceratului vor culege date de la primării despre străzile în lucru, iar de la Poliție se vor obține informații despre blocajele din trafic și accidente.

„Spre deosebire de Google Earth, detaliile noastre sunt mult mai bogate, în sensul că sunt menţionate pe toate punctele de interes, cum ar fi şcolile, hotelurile, spitalele, instituţiile administrative. Detaliile merg până la numărul de locuitori dintr-o scară de bloc”, a mai spus Josef Kuszalik pentru adevarul.ro.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More