Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

O cale importantă de acces în Cluj-Napoca va fi modernizată – FOTO

0 399

Emil Boc a anunțat începerea programului de modernizare a Podului „N”. Investiția are o valoare de 6.010.214,93 de lei, iar termenul de execuție este de 9 luni de zile.

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca a anunțatieri începerea lucrărilor pentru modernizarea Podului „N”. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că, luni, 18 februarie, a fost dat ordinul de începere pentru lucrările de modernizare a pasajului denivelat „Nod N”. Pasajul reprezintă una dintre principalele căi de acces în municipiul Cluj-Napoca dinspre Oradea și asigură legătura între cartierele Grigorescu și Mănăștur.

„Organizarea de șantier în vederea începerii lucrărilor a fost demarată și se vor efectua reparații la infrastructura și suprastructura pasajului. La partea superioară a pasajului vor fi refăcute în totalitate calea, hidroizolația, bordurile și trotuarele existente. Fațada pasajului va fi modernizată complet, sistemul arhitectural va fi alcătuit din plăci de aluminiu eloxat pe o structură metalică, ancorată în elementele armate de beton ale pasajului. Parapetul pietonal va fi compus din aceleași tipuri de lamele din aluminiu și panouri din tablă plană perforată.De asemenea, va fi modernizat iluminatul public și va fi instalat sistem de supraveghere video, iar fațada modernizată va avea un sistem de iluminat modern” a scris Emil Boc.

La finalizarea lucrărilor pasajul va avea 51,3 m lungime și va include pareta carosabilă, o pistă de bicicliști de 2 m lățime pe partea dreaptă, trotuare de 1,30 m lățime pe partea dreaptă, respectiv de 1 m lățime pe partea stângă. De asemenea, pe perioada de execuție circulația nu va fi închisă, vor exista doar restricții de circulație pe sensuri, va fi asigurată circulația pietonală și se va lucra sectorial. Valoarea totală a investiției este de 6.010.214,93 lei fără TVA. Lucrările vor fi realizate de către SC Diferit SRL, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 9 luni de zile, a mai declarat primarul municipiului Cluj-Napoca.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More