Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O clădire din Cluj stă să se prăbusească – FOTO

0 55

casa-cj-1

O clădire de pe strada Andrei Mureșanu din Cluj Napoca stă să se prăbușească după ce o firmă a executat lucrări de consolidare.

Potrivit vecinilor, clădirea a fost construită în 1930. Firma care a executat lucrările de consolidare a sapat pe latura sudică a casei un şanţ pentru lucrări la fundaţie, iar imobilul s-a înclinat în această noapte chiar spre Sud.

„În acea vreme nu se făceau studii geo-tehnice de asemenea anvergură cum se fac azi; este o particularitate a solului din Andrei Mureşanu: există un strat de loes undeva pe la 2 metri şi jumătate adâncime; ce este ancorat în el e ok, ce nu poate ajunge în situaţia casei de aici”, a declarat un vecin.

Un alt vecin acuză proprietarii clădirii că au făcut intenționat aceste lucrări pentru a putea dărâma clădirea.

”Noi am autorizat lucrările de consolidare, dar, potrivit legii, numai Inspectoratul de Stat în Construcții poate să verifice modul în care s-a lucrat. Noi nu putem să verificăm dacă prăbușirea s-a făcut intenționat, așa cum acuză vecinii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More