Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

O comedie nominalizată la Oscar deschide TIFF 2015

0 103

wild tales tiff 2015

Comedia neagră ”Wild Tales/Relatos Salvajes”, nominalizată la Oscarul pentru Cel mai bun film străin, deschide cea de-a 14-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc între 29 mai si 7 iunie 2015.

Lider de box office în Argentina, anul trecut, comedia neagră despre răzbunare îi va încânta pe spectatori în Piata Unirii din Cluj-Napoca vineri, 29 mai, de la 20.45, spun organizatorii.

‘Filmul propus de Argentina la Oscar e sălbatic în toate sensurile cuvântului. Farsa asta despre răzbunare e feroce și incredibil de amuzantă. Regizorul și scenaristul Damian Szifron n-a făcut un singur film, ci șase lipite sub un singur titlu si trimise într-o lume care s-ar putea să nu fie pregătită pentru ele’, scrie revista americană ‘Rolling Stone’. Filmul lui Damian Szifron este co-produs de Pedro Almodovar și a făcut senzație la Cannes 2014, unde a rulat în competiție și a fost cumpărat de distribuitori din lumea întreagă. În România, va fi distribuit de Transilvania Film, în luna iunie.

Wild Tales va fi inclus la TIFF în Focus Argentina, care va cuprinde cele mai bune productii argentiniene din ultimii doi ani și va aduce la Cluj o importantă delegație de regizori, actori și producători. Selecția este realizată în colaborare cu Violeta Bava, directorul artistic al Buenos Aires International Film Festival (BAFICI), cel mai important festival de film din America de Sud. TIFF a încheiat un parteneriat cu BAFICI, urmând ca filmul câștigător al fiecărei competiții naționale să fie proiectat în festivalul-partener. Profesor la Centro de Investigacion Cinematografica din Buenos Aires și co-director al BAL, cea mai mare piață de coproducții din America Latină, Violeta Bava va face parte din juriul competitiei TIFF 2015.

Programul realizat cu sprijinul INCAA (Instituto Nacional de Cine y Artes Audiovisuales) va fi completat de concerte ale unor trupe din Argentina.

Printre titlurile confirmate în Focus Argentina se află Dos Disparos/ Two Shots Fired, în regia lui Martin Rejtman (Rapado, Magic Gloves), scriitor si cineast apreciat, unul dintre initiatorii Noului Cinema Argentinian. În această comedie absurdă, selectionată anul trecut la Festivalul de la Locarno, Toronto si San Sebastian, un adolescent găsește o armă în casă și, dintr-un impuls de moment, se împușcă. Însă supraviețuiește.

El cinco este al doilea lungmetraj al regizorului multi-premiat pentru Gigante (2009), Adrián Biniez. O comedie fermecătoare, El cinco îl urmărește pe Paton Bonassiolle, căpitanul unei echipe de fotbal de divizia C care își dă seama la 35 de ani că viața lui, așa cum o știa din copilărie, s-a încheiat. Nu doar că trebuie să o ia de la început, alături de soția lui, ci să se obișnuiască cu ideea că e adult. El cinco a fost proiectat la festivalurile de la Venetia, Stockholm, Zurich si Rotterdam.

Un debut impresionant, Historia del miedo/History of Fear, în regia lui Benjamin Naishtat, a concurat pentru Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin, anul trecut. Regizorul surprinde paranoia unei societăți puternic fragmentate între săraci și noii îmbogățiți din suburbiile Buenos Aires-ului. Scene separate, aparent fără legătură între ele, conturează portretul unei lumi pe cale să explodeze.

Biletele la gala de deschidere TIFF 2015 pot fi achizitionate în avans, începând din 25 februarie 2015, de pe www.biletmaster.ro. Pretul unui bilet este 30 de lei.

Festivalul International de Film Transilvania (29 mai — 7 iunie 2015) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More