Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O familie cu doi copii minori, salvată de la îngheț de jandarmii bistrițeni

0 106

O patrulă de Jandarmerie aflată într-o acțiune specifică în zona Gării din municipiul Bistrița, a observat marți după-amiază doi adulți cu doi copii sub 3 ani care stăteau pe o bancă. Ceea ce le-a atras atenția oamenilor legii a fost faptul că aceștia nu au urcat în niciunul din trenurile care au oprit în gară la acea oră.

Apropiindu-se de aceștia, jandarmii i-au legitimat pe cei doi și i-au întrebat ce fac în gară. Cei doi au declarat că au muncit la o fermă din zona localității Livezile, dar că s-a renunțat la serviciile lor, fiind dați afară.

Având în vedere faptul că ne aflăm într-o perioadă cu temperaturi scăzute și urmează câteva nopți geroase, anunțate de meteorologi, jandarmii i-au sfătuit pe cei doi părinți să îi urmeze, în scopul cazării temporare într-un loc sigur, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Bistrița.

Astfel, jandarmii au reușit să găsească acestei familii un adăpost călduros pentru următoarele nopți. Femeia și cei doi copii de 1 an și 2 ani și 6 luni, (o fetiță și un băiat) au fost primiți în Centrul de Primire în Regim de Urgență din cadrul Centrului pentru Protecția Copilului din Bistrița, iar bărbatul a fost cazat la un Centru de Reabilitare de pe raza municipiului. Jandarmii le-au cumpărat câteva alimente și dulciuri, după care le-au oferit celor mici.

Cei doi tineri, de 30, respectiv 18 ani, au crescut în case de copii, bărbatul în Sibiu iar ea la Cluj. După ce s-au cunoscut, au rămas împreună, chiar dacă nu sunt căsătoriți și au foarte mare grijă de cei doi copii, de care nu vor să se despartă pentru a nu crește într-un orfelinat.

Având în vedere faptul că se anunță câteva nopți geroase, jandarmii vor acorda sprijin persoanelor fără adăpost care sunt depistate în spațiul public în această perioadă cu scopul asigurării protecției acestora.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More