Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O familie din Dej, sprijinită financiar în urma unui incendiu soldat cu o persoană decedată – VIDEO

0 1.161

Consiliul Local Dej a aprobat în cadrul ședinței de azi acordarea unui sprijin financiar pentru o femeie din Dej a cărei casă a fost afectată de un incendiu la începutul acestui an, evenimentul soldându-se cu decesul soțului acesteia.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat azi, femeia va primi din fondul de urgență al bugetului Dejului, suma de 10.000 de lei, prin care să se acopere o parte dintre pierderile suferite în urma incendiului din 28 ianuarie.

Atunci, în dimineața zilei de 28 ianuarie, o casă de pe strada Triaj din Dej a luat foc, în interiorul casei fiind prins un bărbat de 67 de ani, care a murit din cauza intoxicării cu fum.

Soția acestuia, a solicitat Primăriei Dej acordarea unui sprijin financiar în urma acestui eveniment tragic, iar o comisie din cadrul municipalității a efectuat un control la fața locului, a evaluat pagubele și a stabilit suma cuvenită drept ajutor bănesc.

Consilierul local Traian Mureșan a solicitat în ședința de azi ca și acestei familii să-i fie acordată măcar aceeași sumă, de 15.000 de lei, care a fost acordată în cazul familiei de pe strada Miron Costin, a cărei casă a ars în luna februarie, însă aleșii locali au decis să păstreze suma inițială din proiectul de hotărâre, având în vedere că incendiul din Triaj a produs pagube mai mici.

Referitor la aceste ”negocieri”, Jorgeta Mihăeștean, consilier PSD, a readu în discuție crearea unui regulament clar pentru astfel de situații. Acest regulament ar urma să cuprindă condițiile în care se acordă ajutoare de urgență din bugetul local, cuantumul acestora și reguli clare de încadrare și evaluare a cazurilor care vor fi sprijinite. Prin acest regulament se îndepărtează orice subiectivism cu privire la stabilirea sumelor acordate ca sprijin financiar, acestea urmând să fie clar definite, astfel încât, din populism sau alte motive, să nu se ajungă ca specialiștii primăriei și consilierii locali să suplimenteze sau să scadă sumele cuvenite, după bunul lor plac.

Toate discuțiile pe această temă le puteți vedea în materialul video de mai sus.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More