Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O fată de doar 11 ani se prostitua la Zalău. Era victima unui caz de trafic de minori

0 856

Un bărbat a agăţat o fată în zona Autogării Zalău, fără să ştie câţi ani are aceasta. A mers cu ea la o pensiune pentru a întreţine relaţii sexuale, dar fata i-a furat telefonul şi portmoneul. Bărbatul a sunat la 112 pentru a reclama furtul. Abia apoi procurorii DIICOT au descoperit că fata avea 11 ani şi se prostitua.

„Ne-am confruntat astăzi cu un caz grav, pe care ni l-au sesizat procurorii DIICOT. Este vorba de o fată de doar 11 ani, din Zalău, care a trebuit preluată de urgenţă într-un centru social, după ce procurorii au descoperit că se prostitua, fiind victimă într-un caz de trafic de minori. Este primul caz înregistrat în ultimii cinci ani în care un copil este victimă a traficului de minori”, a declarat Violeta Milaş, Directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sălaj, citată de Mediafax.

„Bărbatul a sunat la 112 şi a declarat că o minoră i-a sustras telefonul mobil şi portmoneul, într-o cameră a unei pensiuni din Zalău. Cercetările efectuate de poliţişti au relevat că bărbatul a mers, în 9 ianuarie, în zona Autogării Zalău, căutând o damă de companie. Un tânăr de 25 de ani i-a recomandat-o pe minora de 11 ani, primind în schimb suma de 20 de lei, în timp ce minora urma să primească 50 de lei. Odată înţelegerea făcută, bărbatul şi fata au mers la o pensiune din apropiere, unde s-a petrecut furtul”, a spus procurorul Dan Bubuiug de la DIICOT.

Tânărul de 25 de ani care a aranjat întâlnirea dintre fată şi bărbatul care căuta plăceri sexuale, este cercetat penal pentru trafic de minori.

Potrivit oamenilor legii, fata se prostitua de la 10 ani. Aceasta provine dintr-o familie dezorganizată, tatăl şi trei dintre cei opt copii ai familiei fiind decedaţi. Mama fetei locuieşte într-o colibă, iar alţi doi fraţi ai minorei se află în centrele sociale din Sălaj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More