Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O femeie din Cășeiu, angajată la Fujikura, confirmată cu coronavirus

0 6.040

Epidemia de coronavirus s-a extins în ultima perioadă în toate zonele din jurul Dejului. De infectarea cu noul coronavirus nu au scăpat nici fabricile și societățile din zonă care și-au continuat activitatea.

După cazurile de la Salina Ocna Dej sau DeLonghi, o altă mare unitate de producție, cu foarte mulți angajați, stă sub amenințarea noului coronavirus.

La cele două unități ale fabricii Fujikura de la Dej domnește frica printre angajați. Asta după ce săptămâna trecută o femeie de 55 de ani din Cășeiu, angajată a fabricii, a fost confirmată cu COVID-19, aceasta fiind în prezent internată, în stare stabilă, în Clinica de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Potrivit surselor noastre, femeia locuiește în Cășeiu, într-o curte comună cu fiica, ginerele și nepoțelul de 5 ani. Aceștia din urmă nu au fost testați de către cei de la Direcția de Sănătate Publică, fiind momentan în izolare la domiciliu.

Potrivit colegilor de serviciu ai femeii din Cășeiu, aceasta ar fi lucrat pe tură cu alte 22 de persoane, cu care a intrat în contact atât pe drumul spre serviciu și înapoi, cât și la locul de muncă. Mai mult, ginerele femeii, angajat și el la Fujikura, a intrat și el în contact cu angajații de pe două schimburi. Acesta a fost la muncă și săptămâna trecută și abia din această săptămână, de miercuri, i s-a transmis să nu mai vină la serviciu, fiind obligat oricum să stea în autoizolare.

Potrivit fiicei femeii, aceasta a fost ultima dată la muncă în data de 19 martie, după care a stat mai mult pe acasă. Doar de două ori ar fi ieșit din casă pentru a-și face cumpărăturile, la un magazin din sat, astfel că nu a intrat în contact cu foarte multă lume.

La finalul săptămânii trecute a început să se simtă tot mai rău, având și probleme cu fierea.

”A vomitat, a tot durut-o stomacul, nu putea mânca nimic. A dus-o fratele meu aici la dispensar în sat, că tot avea probleme cu fierea, iar de aici a dus-o cu ambulanța la Dej. Ăștia din Dej nici nu au băgat-o în seamă, nu au consultat-o, au trimis-o direct la Cluj, că-i suspectă de COVID”, ne-a relatat fiica femeii.

Aceasta spune că atât ea, cât și soțul ei, au rămas în autoizolare la domiciliu de luni, din 6 aprilie, de când n-au mai avut contact cu mama, după ce Direcția de Sănătate Publică a stabilit că trebuie să se izoleze, fiind contacți direcți cu femeia confirmată.

Cei doi tineri aflați în autoizolare, alături de copilul lor, au primit toate cele necesare traiului zilnic atât de la vecini și rude, cât și de la serviciul de asistență socială din cadrul Primăriei Cășeiu.

Tânăra din Cășeiu nu știe de unde ar fi putut mama ei să ia această boală, dacă s-a infectat de la cineva din sat, de la locul de muncă de la Fujikura, sau de pe drumul spre și dinspre serviciu, în mijlocul de transport.

Potrivit angajaților cu care am discutat, în aceste zile doar în una dintre clădirile din parcul industrial de la Dej s-a mai continuat activitatea. Însă după evenimentele recente, conducerea fabricii a luat decizia să oprească activitatea, angajații fiind informați că vor relua programul de lucru abia din luna mai.

Am încercat să obținem și un punct de vedere oficial din partea conducerii cu privire la situația din fabricile Fujikura, însă având în vedere că e weekend și activitatea a fost în mare parte oprită, la numerele de telefon ale Fujikura România nu răspunde nimeni, nici la departamentul de Resurse Umane, nici la alte departamente.

Cazul femeii din Cășeiu nu este unul singular. Cel puțin alte două persoane din localitate, soț și soție de 63 și 62 de ani, sunt internați la spital, în Cluj-Napoca, încă de săptămâna trecută. Aceștia au manifestat și ei simptome ale unei simple răceli, iar la recomandarea medicului de familie au fost duși la spital. Fiind suspecți de COVID-19, au fost transferați la Cluj-Napoca, unde au primit confirmarea diagnosticului.

Nici în acest caz nu se cunosc cauzele infectării, rudele celor doi spunând că nu au avut contact cu persoane străine, sau nu au umblat în locuri aglomerate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More