Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O femeie din Maramureș trebuie să dea înapoi toţi banii pe care i-a primit anul trecut ca ajutor social

0 48

Avea în bancă mai mult de 3.000 de lei şi nu ar fi trebuit să primească sprijin din partea statului, spun autorităţile. Problema este că banii aceia erau împrumutaţi de la rude pentru tratamentul unui copilul. Fata a murit iar mama este acum datoare statului, informează Digi24.

În 2015, Daniela Mihali a primit alocație de susținere familială în valoare de 204 lei pe lunar. Camera de Conturi Maramureș a descoperit însă, la sfârșitul anului trecut, că femeia avea un depozit bancar de aproximativ 6.000 lei, dublu față de plafonul prevăzut de legea drepturilor sociale.

Ovidiu Morar, directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Maramureș: „Indiferent că vorbim de ajutoare de încălzire, ajutoare sociale sau alocații de susținere a familiei, asistaţii nu au dreptul sau nu au voie să dețină depozite bancare mai mari de 3.000 de lei.”

Banii din bancă, spune femeia, erau adunaţi de la rude pentru tratamentul uneia dintre fetele sale, grav bolnavă.

Daniela Mihali: „Frații, surorile, cumnații, cunoștințele. Mi-au trimis bani, i-am depus în cont ca să am pentru fată. Eu am reînnoit dosarul, dar nu mi s-a atras atenția că, dacă depășesc suma de 3.000, nu am drepturi.”

Banii adunaţi în bancă nu au mai ajutat-o pe fiica sa, care în luna octombrie a murit din cauza complicaţiilor bolii. Acum, femeia caută o soluţie să plătească datoria pe care o are la stat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More