Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O femeie din Turda a luat o țeapă de 2.700 de euro printr-o înșelăciune prin telefon

0 262

Femeia a fost sunată în urmă cu câteva zile de un bărbat, care s-a recomandat a fi chiar soțul ei plecat la muncă în străinătate. Bărbatul a spus că a lovit cu mașina un pieton, pe fir intrând imediat un al bărbat care s-a recomandat a fi avocatul soțului. Acesta i-a solicitat femeii să depună într-un cont urgent 2.700 de euro, pentru ca soțul ei să achite cheltuielile cu spitalizarea victimei presupusului accident.


La data de 18 martie a.c., Poliţia municipiului Turda a fost sesizată, prin plângere, cu privire la comiterea unei infracţiuni de înşelăciune având următorul mod de operare :

Victima a fost contactată pe telefonul fix de către un bărbat care s-a recomandat a fi soţul ei, plecat la muncă în străinătate. Acesta i-a relatat femeii că a accidentat cu maşina un pieton, fără a da alte detalii.

Convorbirea celor doi a fost întreruptă de un bărbat, care a intervenit şi s-a recomandat drept avocatul din oficiu al „soţului ei”. Acesta i-a explicat victimei că femeia accidentată de bărbat este internată în spital. La solicitarea acestui bărbat, femeia a depus bani într-un cont pe numele lui VIŢĂ MARIAN COSTINEL, respectiv 1000 euro şi 1700 euro, necesare pentru efectuarea unor intervenţii chirurgicale în cazul aşa-zisei persoane accidentate.

Femeia și-a dat seama abia după ce a depus banii în cont că a fost victima unei înșelăciuni și s-a adresat poliției.

RECOMANDĂRI:

• Fiţi sceptici atunci când sunteţi contactat telefonic de către persoane necunoscute.
• Manifestaţi prudenţă atunci când un străin vă cere să-i daţi telefonic date cu caracter personal (nume, adresă, număr de cont).
• Nu discutaţi cu străinii despre situaţia dumneavoastră financiară şi nici nu oferiţi bani.
• Nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se cere să depuneţi diverse sume de bani într-un anumit cont.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More