Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O femeie a fost ucisă, iar alte cinci persoane rănite grav într-un atac comis în centrul Londrei – VIDEO

0 41

Un atac sângeros comis miercuri seara în centrul Londrei a zguduit Marea Britanie.

Potrivit Reuters un bărbat cu probleme psihice, înarmat cu un cuțit a înjunghiat mortal o femeie de aproximativ 60 de ani, și a rănit alte cinci persoane.

„Primele indicii sugerează că problemele psihice sunt un factor important în acest caz şi aceasta este o linie majoră de anchetă”, a declarat Mark Rowley, un oficial din cadrul poliţiei metropolitane din Londra.

„Dar, desigur, în această etapă trebuie să luăm în calcul şi alte motive, iar drept consecinţă, şi terorismul rămâne o linie de anchetă pe care să o studiem,” a completat Rowley.

Poliţia, care a ajuns la faţa locului la cinci minute după apel, a imobilizat un suspect în vârstă de 19 ani. Ancheta în acest caz este efectuată de ofiţerii din cadrul departamentului de omucideri, cu susţinere din partea ofiţerilor antiterorişti, a mai spus Rowley.

O femeie a primit îngrijiri medicale de urgenţă la scena atacului, însă a decedat la scurt timp. Persoanele rănite, două femei şi trei bărbaţi, au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri.

Un reporter al agenţiei de ştiri Reuters a relatat că zona de sud a pieţei a fost închisă publicului.

Nivelul de alertă teroristă în Marea Britanie rămâne „sever,” al doilea cel mai ridicat nivel, ceea ce semnalează faptul că un atentat este „foarte probabil”. În urma valului recent de atacuri din alte state europene, poliţia londoneză a anunţat că va desfăşura mai mulţi ofiţeri înarmaţi pe străzile capitalei britanice.

Anterior, Rowley a avertizat că organizaţia teroristă Stat Islamic urmăreşte să radicalize persoanele vulnerabile, ce suferă de probleme psihice, cu scopul de a îi convinge să comită atacuri teroriste, notează gandul.info

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More