Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O femeie și-a vândut copilul nou-născut. Ea și cumpărătorul au fost reținuți

0 1.179

Caz șocant în județul Cluj după ce o sălăjeancă a încercat să-și vândă copilul nou-născut.

Un caz șocant a fost scos la iveală de către procurorii DIICOT, caz în urma căruia două persoane au fost reținute pentru 24 de ore. Astfel, la data de 05.09.2019, procurorii au dispus reținerea celor două persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, fals în declarații și instigare la fals intelectual.

Din informațiile DIICOT, la data de 20.07.2019, o tânără, în vârstă de 20 de ani, din județul Sălaj, a dat naştere unui copil la Spitalul Orăşenesc Huedin, județul Cluj. După naștere a fost abordată de un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din județul Cluj, care i-a propus să îi cumpere nou-născutul. Bărbatul i-a oferit femeii suma de 15.000 lei, sumă pe care urma să o achite în două tranşe, respectiv 1.000 euro în momentul întocmirii certificatului de naştere, iar restul sumei de bani urmând să fie achitată în momentul în care copilul împlineşte vârsta de un an.

Pentru a da aparență de legalitate vânzării-cumpărării copilului nou-născut, cei doi au convenit să declare în fals că bărbatul este tatăl biologic al copilului. În acest mod, la data de 23.07.2019, cei doi s-au prezentat la Oficiul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Oraşului Huedin unde fiecare a dat o declarație pe propria răspundere cu privire la faptul că bărbatul ar fi într-adevăr tatăl biologic al copilului născut în urma unei relații pe care aceștia ar fi avut-o anterior.

După ce a fost obținut certificatul de naștere, bărbatul i-a plătit tinerei o parte din suma convenită, respectiv 2.100 de lei. În cursul zilei de azi, cei doi urmează să fie prezentați Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More