Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O femeie și un bărbat din Maramureș, urmăriți internațional, prinși de polițiști

0 55

Două persoane care aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare au fost depistate de polițiștii din Maramureș, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române.

La data de 8 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au depistat o femeie, de 30 de ani, din Vișeu de Sus, care era urmărită internațional.

Pe numele acesteia, autoritățile italiene au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea infracțiunii de ultraj, pe teritoriul Italiei.

De asemenea, în aceeași zi, polițiștii din Maramureș au depistat un bărbat, de 33 de ani, din Baia Mare, care era urmărit internațional.

Pe numele acestuia, autoritățile din Germania au emis mandat european de arestare, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.

Cei în cauză au fost reținuți și au fost prezentați Curții de Apel Cluj, care a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi demarate procedurile pentru predarea către autoritățile germane, respectiv italiene.

Pentru depistarea acestora, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională — Inspectoratul General al Poliției Române.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More