Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O firmă din Sălaj și administratorul acesteia, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală

0 197

Procurorii sălăjeni au finalizat ancheta într-un dosar de evaziune fiscală, o firmă din Sălaj și administratorul acesteia fiind puși sub acuzare, în timp ce o a treia persoană este acuzată de complicitate la evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, SC Dumitrana Prod SRL este acuzată că în perioada 2010-2013, a înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli fictive în baza a 85 de facturi fiscale, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în sumă de aproape 1,4 milioane de lei, constând în TVA şi impozit pe profit.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi administratorul companiei, Dumitru Perşe, pentru aceeaşi infracţiune, întrucât, susţin anchetatorii, în perioada 2010-2012, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii SC Dumitrana Prod SRL, cheltuieli fictive, în baza unui număr de 75 de facturi fiscale. În aceste fel a prejudiciat statul cu 1,36 milioane de lei.

Cel de-al treilea inculpat din dosar, Kovacs Ferenc, este acuzat de complicitate la evaziune fiscală, întrucât în perioada iulie 2011-octombrie 2011, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a întocmit opt facturi fictive, pe care i le-a înmânat lui Perşe, pentru a înregistra în contabilitatea societăţii Dumitrana Prod cheltuieli fictive, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. În urma înregistrării în contabilitatea societăţii a celor opt facturi fiscale, spun procurorii, bugetul statului a suferit un prejudiciu de peste 760.000 de lei.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Sălaj.

“Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul Parchetului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More