Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O mamă și doi gemeni nou-născuți, morți în condiții suspecte. Gemenii erau băgați în frigider

0 249

O femeie de 40 ani a murit duminică seara, în condiții suspecte, după ce a născut doi gemeni. Nou-născuții au fost găsiți, decedați, într-un sac menajer băgat în frigider.

Femeia a fost găsită de un echipaj SMURD în stop cardio-respirator, după ce concubinul acesteia a sunat la 112. Ea nu a mai putut fi salvată.

‘Au venit cei de la ambulanță, au găsit copiii decedați. Nu pot să vă spun mai multe lucruri decât că noi am început cercetările și s-a început urmărirea penală ‘in rem’ sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere a nou-născutului de către mamă’, a declarat Vlad Grigorescu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Din primele cercetări nu se exclude ipoteza ca femeia să își fi ucis nou născuții iar apoi să i se fi făcut rău, după ce a născut fără supraveghere medicală. Copiii au fost găsiți într-un sac menajer în frigider.

,,Tatăl a afirmat că pacienta a născut în urmă cu câteva ore. Am solicitat să consultăm și nou-născuții, tatăl ne-a condus într-o altă încăpere, unde a scos, dintr-un frigider, un sac menajer și ni l-a prezentat. La un prim consult am constat că cei doi nou-născuți erau decedați, aceștia fiind de mai multe ore în frigider, în acel sac menajer. După o primă cercetare și verificare a pacientei, aceasta nu prezenta urme de violență. Ne gândim la ipoteza unei morți de cauză medicală, o complicație a nașterii nesupravegheate’, a precizat Liciu Călin, medic la SMURD Galați.

Femeia mai avea șase copii.

Autopsia și ancheta vor stabili cauzele care au dus la tragicul eveniment.

ACTUALIZARE

Rezultatele preliminare ale necropsiei efectuate asupra celor două fete gemene nou-născute, din Galați, găsite moarte, duminică seara, într-un sac menajer băgat în frigider, atestă faptul că acestea s-au născut vii și au murit din cauza asfixiei mecanice prin înec, a declarat, luni, presei, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, Liliana Istrate.

Potrivit acesteia, mama gemenelor, care a fost găsită de un echipaj SMURD în stop cardio-respirator, a murit din cauza șocului hemoragic datorat unei nașteri neasistate medical.

,,Am primit concluziile preliminare ale necropsiei efectuate asupra numitei Ionescu Mihaela și asupra celor doi nou-născuți de sex feminin. Moartea femeii s-a datorat șocului hemoragic datorat unei nașteri neasistate medical. În privința celor doi nou-născuți, concluziile preliminare stabilesc faptul că aceștia s-au născut vii, iar moartea a survenit ca urmare a asfixiei mecanice prin înec”, a declarat Istrate.

Procurorii au început o anchetă în acest caz.

‘O persoană de sex masculin a sesizat prin serviciul de urgență 112 faptul că concubina sa a născut doi copii. Au venit cei de la ambulanță, au găsit copii decedați. Nu pot să vă spun mai multe lucruri decât că noi am început cercetările și s-a început urmărirea penală ‘in rem’ sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere a nou-născutului de către mamă’, a declarat Vlad Grigorescu, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More