Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O MINORĂ aflată în plasament a rămas ÎNSĂRCINATĂ după ce a fost ABUZATĂ

0 78

violator-abuz sexual-minora

O sesizare depusă ieri la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Maramureş semnala situaţia unei minore aflate în plasament. Se pare că fata, în vârstă de 15 ani, a fost abuzată sexual de un bărbat din familia asistenului maternal la care se afla. Minora este însărcinată în 20 de săptămâni.

“In data de 28 aprilie 2014 am fost informati de catre asistenta maternala  F.T.,ca minora in varsta de 15 ani aflata in asistenta maternala la sotul dansei, a fost supusa unor abuzuri sexuale din partea unui membru al familiei asistentului maternal in grija caruia se afla.

In urma celor relatate de asistenta maternala, aceasta a fost indrumata spre a proceda la efectuarea unor investigatii de specialitate asupra minorei. Rezultatul acestora a confirmat faptul ca minora este insarcinata, avand sarcina in 20 de saptmani, de evolutie. La recomandarea specialistilor angajati ai directiei s-a demarat procesul de evaluare initiala, in urma caruia psihologul recomanda evaluarea complexa a minorei, evaluarea psihiatrica si instruirea unor masuri de protectie speciala.

In momentul de fata cazul acestei minore este cercetat de catre reprezentantii Compartimentului de interventie in situatii de abuz, neglijare, trafic, migratiune si repatrieri din cadrul Serviciului de Asistenta Sociala al institutiei noastre.

Pana la finalizarea anchetei, directorul general al DGSPAC Maramures a dispus inlocuirea masurii de plasament de la asistentul maternal profesionist, cu plasament in regim de urgenta la C.P.R.U. Baia Mare, la sfarsitul anchetei urmand a se lua masurile legale”, se arata într-un comunicat de presă al DGASPC Maramureş.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More