Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

O nouă escrocherie pe WhatsApp afectează și utilizatorii români

1 444

Aplicația WhatsApp a devenit ținta mai multor hackeri și escrocherii, prin care utilizatorii își pot pierde accesul la cont. Acest nou tip de înșelatorie a ajuns și în România, unde mai mulți utilizatori reclamă că și-au pierdut accesul la conturile de WhatsApp, care au ajuns pe mâna hackerilor.

Cum funcționează escrocheria? Utilizatorul primește un mesaj, de la un prieten al cărui cont a fost compromis, în care este rugat să îi trimită un cod de verificare primit prin SMS, sub un pretext fals. Pentru că utilizatorul nu știe că are de a face cu un hacker, trimite codul primit prin SMS și astfel hackerul poate căpăta controlul asupra contului de WhatsApp sau Facebook

De fapt, codul trimis prin SMS este cel pe care îl primești atunci când încerci să înregistrezi un cont de WhatsApp sau Facebook și modul prin care aplicația verifică dacă persoana care încearcă să se înregistreze este chiar deținătorul numărului de telefon.

Odată ce hackerii preiau controlul contului de WhatsApp sau Facebook, ei îl pot folosi pentru a trimite mesaje similare prietenilor sau familiei din lista ta, pentru a le cere bani, precum și pentru a șantaja utilizatorii pentru a le trimite bani și a-și recupera accesul la cont.

WhastApp nu a transmis deocamdată un comunicat oficial privind acest nou tip de „scam”, însă utilizatorii sunt sfătuiți să nu trimită nimănui codurile de verificare prin SMS și să fie precauți dacă primesc mesaje de la apropiați, în care li se cere să trimită bani.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Mesaje WhatsApp spune

    Tot mai multe fraude si escrocherii pe WhatsApp. De obicei sunt aplicatii care te pun sa trimiti un mesaj unor prieteni pentru a putea sa iti revendici premiul. Dupa ce trimiti mesajul de pun sa iti introduci datele pentru a primi premiul. Multe persoane cad victima acestor tentative.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More